top of page

Vegaaniset omena-kanelipannukakut

Päivitetty: 13. syysk. 2023

Mehukkaat, kanelilla maustetut omenapannukakut tekevät syksyisistä sadepäivistä yhtä juhlaa. Nämä pannukakut valmistuvat nopeasti viikonlopun aamupalapöytään, ja voit myös tuunata pannareista kunnon jälkkärin sopivilla täytteillä, kuten kinuskilla ja paistetuilla omenakuutioilla! Yksinkertaisimmillaan pannukakut maistuvat täydellisiltä vaahterasiirapin kanssa.



Tänä syksynä meidän kodissa on syöty näitä omena-kanelipannukakkuja jo lukemattoman monta kertaa. Ne täyttävät hyvän aamupalan kriteerit ja valmistuvat käden käänteessä, joten ei ole oikeastaan mitään syytä jättää näitä tekemättä! Tajusin myös tänään pannareita paistaessani, että näistä saisi varmasti pienellä tuunauksella myös vauvalle sopivia herkkuja. Meidän vauva täytti juuri kuusi kuukautta, ja hänen matkansa pieneksi sormiruokailijaksi on näin ollen alkanut. Voi siis olla, että teen pian vielä yhden satsin omenapannareita... raportoin sitten tuloksista!



 

OMENA-KANELIPANNUKAKUT

n. 10 kpl pieniä pannareita

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Taikina

  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 dl kaurahiutaleita

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa*

  • 1 tl kanelia*

  • 2 1/2 dl kasvimaitoa*

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 2 rkl vaahterasiirappia*

  • 2 dl karkeaa omenaraastetta (n. 2 pientä suomalaista omenaa tai 1 iso)


Valmista taikina

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita.

  2. Lisää kasvimaito, öljy, vanilja ja vaahterasiirappi. Sekoita kevyesti tasaiseksi.

  3. Lisää omenaraaste ja kääntele sekaisin. Anna taikinan turvota sillä välin, kun pannu kuumenee.


Paista pannukakut

  1. Paista pannukakut pannulla keskilämmöllä.

  2. Paistaminen onnistuu pinnoitetulla pannulla hyvin ilman öljyä, tai valurautaisella/muulla pannulla öljyn kanssa.

  3. Pannukakun voit kääntää ympäri, kun pohja on saanut kauniin ruskean värin ja reunat ovat alkaneet hieman kypsyä.

  4. Paista toiselta puolelta kypsäksi.


Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa

  • Maustamaton kasvijogurtti ja vaahterasiirappi sopivat näiden pannareiden kanssa loistavasti!


Säilyvyys

  • Pannukakut säilyvät hyvinä jääkaapissa noin viisi päivää.

  • Kestävät myös pakastuksen



BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE


Jos haluat tehdä näitä pannareita alle 1-vuotiaalle, huomioi seuraavat:

  • jätä suola pois taikinasta

  • valitse ceylonkaneli tavallisen kanelin tilalta

  • valitse kasvimaidoksi sellainen, jota ei ole vitaminoitu

  • voit halutessasi jättää vaahterasiirapin pois, mikäli teillä ei vielä käytetä makeutusta

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 139 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page