top of page

Sokeriton vispipuuro

Olen makeuttanut puolukkavispipuuron taateleilla valkoisen sokerin tilalta jo monen vuoden ajan. Kokeilin sitä ensimmäisen kerran, kun tein vispipuuroa lapsemme vauvavuotena, ja lopputulos oli niin herkullinen, että tämä resepti jäi vakiokäyttöön! Taatelit ja puolukka ovat ihana makyhdistelmä, suosittelen kokeilemaan!



Vispipuuroa tehdessä kannattaa muistaa kaksi asiaa:

  1. Jäähdytä puuro hyvin, jotta se vatkautuu kunnolla. Voit tehdä puuron myös valmiiksi jääkaappin ja vatkata seuraavana päivänä.

  2. Vatkaa kunnolla ja tarpeeksi pitkään! Huomaat, kun puuro vaalenee ja kuohkeutuu sähkövatkaimella tai monitoimikoneella vatkatessa. Ei kannata kiirehtiä.



 

SOKERITON VISPIPUURO

4 annosta


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet

  • 7 dl vettä

  • 4 dl puolukoita

  • 1 dl taateleita

  • 1/4 tl suolaa*

  • 1 1/4 dl mannaryynejä


Valmista vispipuuro

  1. Poista taateleista kivet.

  2. Mittaa kattilaan vesi, puolukat, taateli ja suola. Keitä noin 10 minuuttia.

  3. Lisää mannasuurimot koko ajan vatkaten kiehuvaan seokseen. Jatka keittämistä sekoitellen vielä 10 minuuttia.

  4. Siirrä puuro liedeltä ja jäähdytä hyvin. Voit jäähdyttää puuron ensin huoneenlämmössä ja siirtää sen sitten jääkaappiin: kunnolla kylmä puuro vaahtoutuu kuohkeammaksi kuin lämmin.

  5. Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella tai monitoimikoneella useamman minuutin ajan, kunnes puuro on muuttunut vaaleaksi ja kuohkeaksi.

  6. Tarjoa kylmän kasvimaidon tai vaniljakastikkeen kanssa.


Vinkki!

  • Voit siivilöidä puolukan ja taatelin kuoret ennen mannaryynien lisäämistä, jos haluat täysin sileän puuron. Itse jätän kuoret aina puuroon - ne pilkkoutuvat hyvin vatkatessa.


BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE


  • Alle 1-vuotiaalle lapselle tehdessä, jätä reseptistä suola pois


Säilyvyys

  • Vispipuuro säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.


 

Leivoitko tällä reseptillä? Heräsikö kysymyksiä?


Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !


1 495 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page