top of page

Vegaaniset banaani-suklaahippumuffinit

Päivitetty: 22. marrask. 2022

Nämä banaani-suklaahippumuffinit ovat upea arkiherkku, joka tuli meidän taloon jäädäkseen! Olen leiponut näitä kuluneen kuukauden aikana vähintään kerran viikossa, sillä niitä on ihana syödä välipalaksi päiväkahvin kanssa ja pakata välillä lapsen kerhoeväisiin piristämään pienen ruokahetkeä. Muffinit ovat meheviä, herkullisia, ja säilyvät helposti viiden vuorokauden ajan.



Reseptissä käytetään sokeria, mutta voit halutessasi vähentää sen määrää, korvata vaahterasiirapilla tai jättää sen pois huomioiden, että muffinien rakenne muuttuu silloin hieman. Jos haluat leipoa näitä perheen pienimmille, lue reseptin lopusta ohjeet muokkauksiin.



 

VEGAANISET BANAANI-SUKLAAHIPPUMUFFINIT 12 kpl

Reseptin alkuperä: käytin reseptin pohjana The Simple Veganista -blogin reseptiä, jonka muokkasin metrisiin mittoihin ja muokkasin ainesosia hieman


Raaka-aineet

  • 400 g ruskeapilkullisia banaaneja kuorittuna (noin 3 isoa tai 4 pienempää)

  • 1/2 dl maapähkinävoita*

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 2 rkl sokeria*

  • 2 rkl fariinisokeria tai kookossokeria*

  • 3 dl kaurajauhoja (voit valmistaa blenderissä jauhamalla kaurahiutaleita jauhoksi)

  • 1 dl vehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja/spelttijauhoja)

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa*

  • 1/2 dl suklaahippuja (tai rouhittua suklaata)*

  • + 2 rkl suklaahippuja koristeeksi


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla tai voitele pellin kolot kevyesti.


Valmista taikina

  1. Muussaa banaanit isossa kulhossa (esimerkiksi haarukkaa tai perunasurvinta apuna käyttäen) tahnaksi.

  2. Lisää pähkinävoi, vanilja ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

  3. Sekoita toisessa kulhossa kaurajauho, vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  4. Lisää banaaniseokseen ja kääntele sekaisin, älä vatkaa. Kääntele 1/2 suklaahippuja taikinaan.

  5. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele päälle koristeeksi lisää suklaahippuja.

  6. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsyneet. Kypsinä ne ovat saaneet kauniin ruskeaa väriä pintaan, eikä tikulla kokeiltaessa jää enää märkää taikinaa.


Säilyvyys

  • Muffinit säilyvät niiden jäähdyttyä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari päivää tai jääkaapissa noin viisi vuorokautta.



BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE


Jos haluat leipoa näitä muffineita alle 1-vuotiaalle, huomioi seuraavat:

  • valitse maapähkinävoi, jossa ei ole lisättyä suolaa

  • jos teillä ei vielä käytetä tavallista sokeria lapsen ruokavaliossa, voit korvata sokerin vaahterasiirapilla tai jättää sen kokonaan pois, rakenteen hieman muuttuessa

  • jätä suola reseptistä pois

  • voit korvata suklaahiput halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 454 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page