top of page

Vegaaniset perunarieskat

Päivitetty: 6. huhtik.

Pehmoiset ja mehevät perunarieskat on niin hyviä, että niiden vuoksi pyöräyttää ilolla perunamuusin jos toisenkin!Kävin minilomalla Pohjois-Pohjanmaalla, ja siellä ollessa leivoin perunarieskaa lahjaksi mummulle ja papalle. Illan päälle mummu soitti ja kehui rieskoja ja kysyi vielä reseptiä niihin. Mielestäni paras kehu onkin aina se, kun joku pyytää reseptiä! Joten tässä olisi mummulle ja kaikille muillekin. Perhanan hyvät perunarieskat.Rieskat valmistuu entistä nopeammin valmiista perunamuusijauheesta, jota voi sitäkin käyttää ihan huoletta, mutta pakko sanoa että kotitekoisesta muusista ne hyvät rieskat vasta tuleekin! Että ensi kerralla kun teillä tehdään muusia, tee tarkoituksella tuplasatsi ja leivo ruoan seuraksi näitä hurmureita. Ja jos ajatus perunoiden kuorimisesta väsyttää, niin nyt seuraa pieni paljastus: minä kuorin tuskin koskaan perunoitani edes muusiin. Näistäkin rieskoista voit erottaa tummia kuorenpalasia leipien pinnassa!


 

VEGAANISET PERUNARIESKAT

2 isoa tai 12 pientä rieskaa


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Taikina

 • 7 dl perunamuusia

 • 1 dl kaurahiutaleita

 • 2 dl vehnäjauhoja

 • 1/2 dl rypsiöljyä

 • suolaa tarvittaessa

Esivalmistele

 1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Valmista taikina

 1. Lisää perunamuusiin kaurahiutaleet, vehnäjauho ja rypsiöljy. Jos käytät jääkaappikylmää perunamuusia, notkista se ensin kasvimaidolla. Lämpimään tai huoneenlämpöiseen muusiin voi lisätä muut raaka-aineet suoraan.

 2. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja jopa löysäksi. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos perunamuusisi on ollut suolainen alun alkean, et välttämättä tarvitse suolaa ollenkaan.

 3. Saat leivottua taikinasta joko kaksi isoa rieskaa tai 12 pienempää.

 4. Jaa taikina kahdelle pellille haluamasi kokoisiksi rieskoiksi, ripottele päälle jauhoja ja taputtele muotoonsa, noin 1/2 cm paksuiseksi kiekoksi.

 5. Pistele jauhotetulla haarukalla rieskaan reikiä.

Paista rieskat

 1. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

 2. Rieska on valmis kun se on saanut pintaansa tummia laikkuja ja pohja on saanut väriä.


Säilyvyys

 • Rieskat säilyvät hyvänä paperipussissa muutaman päivän.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

4 129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page