top of page

Vegaaniset tofuskagen-joulutortut

Tofuskagen on ihan mieletön täyte suolaisiin joulutorttuihin! Skagenmassa pyöräytetään savutofusta, merilevämädistä ja maustetaan tillillä ja sitruunalla. Nopea ja herkullinen lisä itsenäisyyspäivän viettoon tai pikkujoulutarjottavaksi!



Voit taitella joulutortut mihin muotoon haluat, kunhan sen päälle on helppo lisätä keko tofuskagenia. Katso Instagram-videoltani, kuinka valmistan tofuskagenin ja taittelen kuvien joulutortut.


Käytän tofuskageniin Kokit ja potit -tilin skagenreseptiä, joka on mielestäni todella hyvä!



 

VEGAANISET TOFUSKAGEN-JOULUTORTUT

20 kpl

Reseptin alkuperä: tofuskagenin ohje on Kokit ja potit -sivustolta


Torttuaihiot

  • 1 kg vegaanista joulutorttu-taikinaa

  • kaurakermaa tai aquafabaa voiteluun

  • seesaminsiemeniä


Tofuskagen

  • 300 g savutofua

  • 1 pieni punasipuli tai shalottisipuli

  • 1 dl kaurafraichea

  • 1 dl vegaanista majoneesia

  • 2 tl dijonsinappia

  • 1⁄2 sitruunan kuori raastettuna

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 1⁄2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

  • 1⁄2 dl merilevämätiä

  • suolaa

  • mustapippuria


Valmista tortut

  1. Anna torttutaikinan sulaa hetki ja muotoile ne.

  2. Voitele pinta kaurakermalla tai aquafaballa ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

  3. Paista pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista tofuskagen

  1. Kuivaa savutofu ja hienonna se haarukalla muruksi.

  2. Hienonna sipuli ja liota sitä hetki kylmässä vedessä, näin sen maku pehmenee. Valuta kuivaksi.

  3. Yhdistä skagenin raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Täytä hieman jäähtyneet torttuaihiot tofuskagenilla ja koristele tillillä ja merilevämädillä.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

831 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page