Tämä brownie on sitkeä, kostea, supermakea, ja siinä on ihana brownielle ominainen ohuen ohut kuori. Tätä jos jotain kannattaa leipoa alkaneen vuoden kunniaksi. Resepti on peräisin loistavasta Sticky Fingers Vegan Sweets -kirjasta, josta käänsimme sen suomalaiseen keittiöön sopivaksi.
BROWNIE
noin 20 x 30 cm vuokaan, tai ohuempi versio uunipellille (kuvien brownie on paistettu uunipellillä)
Reseptin alkuperä: resepti on käännetty Sticky Fingers Bakeryn reseptistä
Raaka-aineet
Brownietaikina
1 1/2 dl vahvaa kahvia
1 rkl margariinia
85 g tummaa suklaata
6 1/2 dl sokeria
2 1/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 dl öljyä
1 1/4 dl vettä
1 tl vaniljaa
5 dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa valitsemasi vuoka/pelti leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.
Valmista taikina
Sulata pienessä kattilassa margariini ja 85 g suklaata.
Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä suuressa kulhossa sokeri, kaakao, suola, öljy, vesi ja vanilja.
Sekoita mukaan kahvi-suklaasula.
Yhdistä leivinjauho vehnäjauhoihin.
Sekoita suurin osa jauhoista muihin aineisiin, mutta jätä kulhon pohjalle n. puoli desiä jauhoja.
Lisää suklaarouhe jauhoihin ja pyörittele sekaisin. Lisää taikinaan. Jauhoilla kuorrutetut suklaapalat eivät painu paistaessa brownien pohjalle. Lisää suklaat ja jauhot taikinaan.
Paista brownie
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes brownie on valmis. (Huom! Jos paistat brownien kokonaisella uunipellillä, on paistoaika lyhyempi - kurkista uuniin ensimmäisen kerran 25 minuutin kohdalla.) Valmiin brownien pinta on kypsynyt päältä, mutta se on vielä sisältä tahmea ja kostea.
Säilyvyys
Brownie säilyy jääkaapissa hyvänä ainakin viikon.
Kestää pakastuksen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tällä paistoajalla pellillä tuli kivikovaksi, eli ehkä joku maininta ettei pidä noin kauaa jos tekee pellillä. Muuten olisi ollut maultaan hyvä.
Nämä onnistuivat pikkupellille mainiosti!! Syötiin ensin vähän lämpimänä kaurajätskin kanssa, mutta henkilökohtaisesti maku parani jääkaapissa jähmettyessä. 🤤
Nämä ovat loistavia! Tein töihin synttärin kunniaksi ja myös moni ei-vegaani hehkutti ja kyseli reseptiä! Tein isolle pellille 1,3 kertaisena ja laitoin ranskanpastilleja lisäksi/koristeeksi. 😊