top of page

Parhaat vegaaniset browniet

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Tämä brownie on sitkeä, kostea, supermakea, ja siinä on ihana brownielle ominainen ohuen ohut kuori. Tätä jos jotain kannattaa leipoa alkaneen vuoden kunniaksi. Resepti on peräisin loistavasta Sticky Fingers Vegan Sweets -kirjasta, josta käänsimme sen suomalaiseen keittiöön sopivaksi.




 

BROWNIE

noin 20 x 30 cm vuokaan, tai ohuempi versio uunipellille (kuvien brownie on paistettu uunipellillä)

Reseptin alkuperä: resepti on käännetty Sticky Fingers Bakeryn reseptistä


Raaka-aineet


Brownietaikina

  • 1 1/2 dl vahvaa kahvia

  • 1 rkl margariinia

  • 85 g tummaa suklaata

  • 6 1/2 dl sokeria

  • 2 1/4 dl kaakaojauhetta

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 1/2 dl öljyä

  • 1 1/4 dl vettä

  • 1 tl vaniljaa

  • 5 dl jauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 150 g tummaa suklaata rouhittuna

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa valitsemasi vuoka/pelti leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat.


Valmista taikina

  1. Sulata pienessä kattilassa margariini ja 85 g suklaata.

  2. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.

  3. Yhdistä suuressa kulhossa sokeri, kaakao, suola, öljy, vesi ja vanilja.

  4. Sekoita mukaan kahvi-suklaasula.

  5. Yhdistä leivinjauho vehnäjauhoihin.

  6. Sekoita suurin osa jauhoista muihin aineisiin, mutta jätä kulhon pohjalle n. puoli desiä jauhoja.

  7. Lisää suklaarouhe jauhoihin ja pyörittele sekaisin. Lisää taikinaan. Jauhoilla kuorrutetut suklaapalat eivät painu paistaessa brownien pohjalle. Lisää suklaat ja jauhot taikinaan.

Paista brownie

  1. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes brownie on valmis. (Huom! Jos paistat brownien kokonaisella uunipellillä, on paistoaika lyhyempi - kurkista uuniin ensimmäisen kerran 25 minuutin kohdalla.) Valmiin brownien pinta on kypsynyt päältä, mutta se on vielä sisältä tahmea ja kostea.

Säilyvyys

  • Brownie säilyy jääkaapissa hyvänä ainakin viikon.

  • Kestää pakastuksen.

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

5 376 katselukertaa6 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

6 comentários


Convidado:
01 de set.

Tällä paistoajalla pellillä tuli kivikovaksi, eli ehkä joku maininta ettei pidä noin kauaa jos tekee pellillä. Muuten olisi ollut maultaan hyvä.

Curtir
Tiina Tohu
Tiina Tohu
02 de set.
Respondendo a

Heippa! Ja totta, pellillä paistaessa voi ollakin että lyhyempi aika riittää - laitan reseptiin huomautuksen! Itse olen viime vuosina tehnyt brownieita enimmäkseen blogista (+ kirjastani) löytyvillä muille resepteillä, jotka valmistuu vikkelämmin, tämä on vanhempi resepti, joten en muista tarkkaan millä minuuttimäärällä itse paistoin tätä, kun taikinan levitti koko pellille.

Curtir

Convidado:
24 de mai. de 2023

Nämä onnistuivat pikkupellille mainiosti!! Syötiin ensin vähän lämpimänä kaurajätskin kanssa, mutta henkilökohtaisesti maku parani jääkaapissa jähmettyessä. 🤤

Curtir
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26 de mai. de 2023
Respondendo a

Itsekin tykkään enemmän kun jäähtynyt kunnolla, maut pääsevät hyvin esiin. Ihana kuulla että pidit - kiitos viestistä! :)

Curtir

Convidado:
23 de mai. de 2023

Nämä ovat loistavia! Tein töihin synttärin kunniaksi ja myös moni ei-vegaani hehkutti ja kyseli reseptiä! Tein isolle pellille 1,3 kertaisena ja laitoin ranskanpastilleja lisäksi/koristeeksi. 😊

Curtir
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26 de mai. de 2023
Respondendo a

Kiitos viestistä! Ihana kuulla että brownieilla oli loistava vastaanotto. :)

Curtir
bottom of page