top of page

Vegaaniset munkit ja 3 x dippikastike

Kokoa jaettava jälkiruokatarjotin vapuksi! Vegaaniset minimunkit katetaan pöytään herkullisten dippien ja tuoreiden marjojen kanssa - tämän ihanammaksi ei vappuherkuttelu mene! Maistuisiko sinulle sitruunainen tuorejuustodippi, vadelmamelba vai karamellisen makea biscoff-dippi?


Tämän reseptin herkut valokuvasi Elina Innanen


Vegaaniset munkit ja makeat dippikastikkeet

Dipattavat minimunkit on hauska tapa herkutella vappuna ystävien tai perheen kanssa! Maidoton munkkitaikina leivotaan soijarahkaan ja maustetaan sitruunalla, ja dipeiksi valmistuu nopea tuorejuustodippi, blenderissä pyöräytettävä vadelmamelba ja helposti mikrossa sulatettava biscoff-dippi.


Vegaaniset minimunkit ja vadelmamelba

Tämä reseptiprojekti oli erityisen hauska, ja hieman erilainen kuin yleensä! Päätimme viettää yhdessä Chocochilin Elinan kanssa ruokakuvauspäivän ja luoda samalla vappureseptin jaettavaksi lukijoillemme. Syntyi ajatus dippimunkeistä, joihin käytimme pohjaksi Elinan sitruuna-rahkamunkkitaikinaa ja minun vadelma-tuorejuustopullista tuttua tuorejuustokuorrutetta dipin muodossa. Vadelmamelba ja biscoff täydentävät kattausta!


Elina valokuvasi leivonnaiset ja minä kuvasin reelsin reseptistä - reels tulee julki ensi viikolla. Lopputulos on superherkullinen, kaunis vappukattaus, josta toivon olevan iloa monelle teistä!


;aidoton ja munaton munkkitaikina

 

VEGAANISET MUNKIT JA 3 X DIPPIKASTIKE

Dippimunkit vadelmamelballa sekä tuorejuusto- ja biscoff-dipillä

n. 20 minimunkkia


Reseptin alkuperä: resepti on tehty yhteistyössä Chocochilin kanssa, ja munkkitakinan resepti löytyy alunperin Chocochilin blogista


Raaka-aineet


Sitruuna-rahkamunkkitaikina

  • 125 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek Style)

  • 1 dl kasvimaitoa

  • 25 g tuorehiivaa

  • 3/4 dl sokeria

  • 1 sitruunan kuori raastettuna

  • 1 rkl sitruunan mehua

  • 1tl kardemummaa

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 6-7 dl vehnäjauhoja

  • 2 1/2 rkl rypsiöljyä

Vadelmamelba

  • 200 g kotimaisia vadelmia (pakaste tai tuore - jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä ne ensin kattilassa!)

  • 1/2 dl tomusokeria

  • 1 tl sitruunamehua


Tuorejuustodippi

  • 100 g vegaanista tuorejuustoa

  • 1/2 dl tomusokeria

  • 1 rkl margariinia

  • 1 rkl sitruunan mehua

  • 1/2 sitruunan raastettu kuori

  • ripaus suolaa


Biscoff-levite

  • 1 dl biscoff-levitettä


Lisäksi

  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen

  • sokeria munkkien kuorruttamiseen

  • tuoreita marjoja dippailtavaksi munkkien kanssa


Valmista munkkitaikina

  1. Yhdistä soijarahka ja kasvimaito. Lämmitä kädenlämpöiseksi.

  2. Kaada seos leivontakulhoon ja lisää hiiva, sokeri, sitruunan kuori ja mehu, vanilja ja suola. Sekoita.

  3. Lisää valtaosa jauhoista (5-6 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.

  4. Lisää rypsiöljy ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoilta. Lisää tässä vaiheessa tarvittaessa hieman jauhoja.

  5. Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.


Muotoile, kohota & paista munkit

  1. Kun taikina on levännyt, nosta se leivontapöydälle ja jaa taikina noin 20 yhtä suureen palaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja nosta kevyesti öljytylle, leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan.

  2. Kohota minimunkkeja 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet kauniisti. Hyvä paikka kohottamiselle on noin 30-asteinen uuni.

  3. Kuumenna kohotuksen loppuvaiheessa rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen. Käytä apuna lämpömittaria.

  4. Paista kohonneet munkit kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeiksi. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle kuivumaan ja pyörittele ne pian sen jälkeen sokerissa.


Vinkki! Käytä uunia hetki päällä, ja sammuta se heti kun uuni on saavuttanut pienen lämmön. Anna taikinan kohotna uunin lämmössä. 30-40 asteinen uuni on ihanteellinen paikka hiivaleivonnaisten kohottamiseen.


Valmista vadelmamelba

  1. Mittaa vadelmat, sokeri ja sitruunamehu blenderiin, tai kulhoon, mikäli käytät sauvasekoitinta. Blendaa sileäksi ja siivilöi siemenet pois.

Valmista tuorejuustodippi

  1. Sekoita tuorejuuston tomusokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä ripaus suolaa.

  2. Sulata margariini ja lisää seokseen. Vatkaa sekaisin.


Valmista biscoff-dippi

  1. Mittaa Biscoff mikrotuksen kestävään astiaan ja sulata levitettä 30-60 sekunnin ajan, kunnes se on juoksevaa.


Viimeistele & tarjoile

  1. Kokoa munkit kauniille tarjoiluvadille tai tarjottimelle.

  2. Kaada dipit pieniin kulhoihin ja asettele vadille.

  3. Lisää tuoreita marjoja ja aloita dippailu ystävien kanssa!


Ihania herkkuhetkiä!


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

2 382 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page