Kokoa jaettava jälkiruokatarjotin vapuksi! Vegaaniset minimunkit katetaan pöytään herkullisten dippien ja tuoreiden marjojen kanssa - tämän ihanammaksi ei vappuherkuttelu mene! Maistuisiko sinulle sitruunainen tuorejuustodippi, vadelmamelba vai karamellisen makea biscoff-dippi?
Tämän reseptin herkut valokuvasi Elina Innanen
Dipattavat minimunkit on hauska tapa herkutella vappuna ystävien tai perheen kanssa! Maidoton munkkitaikina leivotaan soijarahkaan ja maustetaan sitruunalla, ja dipeiksi valmistuu nopea tuorejuustodippi, blenderissä pyöräytettävä vadelmamelba ja helposti mikrossa sulatettava biscoff-dippi.
Tämä reseptiprojekti oli erityisen hauska, ja hieman erilainen kuin yleensä! Päätimme viettää yhdessä Chocochilin Elinan kanssa ruokakuvauspäivän ja luoda samalla vappureseptin jaettavaksi lukijoillemme. Syntyi ajatus dippimunkeistä, joihin käytimme pohjaksi Elinan sitruuna-rahkamunkkitaikinaa ja minun vadelma-tuorejuustopullista tuttua tuorejuustokuorrutetta dipin muodossa. Vadelmamelba ja biscoff täydentävät kattausta!
Elina valokuvasi leivonnaiset ja minä kuvasin reelsin reseptistä - reels tulee julki ensi viikolla. Lopputulos on superherkullinen, kaunis vappukattaus, josta toivon olevan iloa monelle teistä!
VEGAANISET MUNKIT JA 3 X DIPPIKASTIKE
Dippimunkit vadelmamelballa sekä tuorejuusto- ja biscoff-dipillä
n. 20 minimunkkia
Reseptin alkuperä: resepti on tehty yhteistyössä Chocochilin kanssa, ja munkkitakinan resepti löytyy alunperin Chocochilin blogista
Raaka-aineet
Sitruuna-rahkamunkkitaikina
125 g vegaanista rahkaa (Alpro Greek Style)
1 dl kasvimaitoa
25 g tuorehiivaa
3/4 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
1tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 1/2 rkl rypsiöljyä
Vadelmamelba
200 g kotimaisia vadelmia (pakaste tai tuore - jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä ne ensin kattilassa!)
1/2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Tuorejuustodippi
100 g vegaanista tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 rkl margariinia
1 rkl sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
Biscoff-levite
1 dl biscoff-levitettä
Lisäksi
1 l rypsiöljyä paistamiseen
sokeria munkkien kuorruttamiseen
tuoreita marjoja dippailtavaksi munkkien kanssa
Valmista munkkitaikina
Yhdistä soijarahka ja kasvimaito. Lämmitä kädenlämpöiseksi.
Kaada seos leivontakulhoon ja lisää hiiva, sokeri, sitruunan kuori ja mehu, vanilja ja suola. Sekoita.
Lisää valtaosa jauhoista (5-6 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.
Lisää rypsiöljy ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoilta. Lisää tässä vaiheessa tarvittaessa hieman jauhoja.
Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.
Muotoile, kohota & paista munkit
Kun taikina on levännyt, nosta se leivontapöydälle ja jaa taikina noin 20 yhtä suureen palaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja nosta kevyesti öljytylle, leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan.
Kohota minimunkkeja 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneet kauniisti. Hyvä paikka kohottamiselle on noin 30-asteinen uuni.
Kuumenna kohotuksen loppuvaiheessa rypsiöljy kattilassa 180-asteeseen. Käytä apuna lämpömittaria.
Paista kohonneet munkit kuumassa öljyssä kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeiksi. Nosta kypsät munkit talouspaperin päälle kuivumaan ja pyörittele ne pian sen jälkeen sokerissa.
Vinkki! Käytä uunia hetki päällä, ja sammuta se heti kun uuni on saavuttanut pienen lämmön. Anna taikinan kohotna uunin lämmössä. 30-40 asteinen uuni on ihanteellinen paikka hiivaleivonnaisten kohottamiseen.
Valmista vadelmamelba
Mittaa vadelmat, sokeri ja sitruunamehu blenderiin, tai kulhoon, mikäli käytät sauvasekoitinta. Blendaa sileäksi ja siivilöi siemenet pois.
Valmista tuorejuustodippi
Sekoita tuorejuuston tomusokeri, sitruunan kuori ja mehu sekä ripaus suolaa.
Sulata margariini ja lisää seokseen. Vatkaa sekaisin.
Valmista biscoff-dippi
Mittaa Biscoff mikrotuksen kestävään astiaan ja sulata levitettä 30-60 sekunnin ajan, kunnes se on juoksevaa.
Viimeistele & tarjoile
Kokoa munkit kauniille tarjoiluvadille tai tarjottimelle.
Kaada dipit pieniin kulhoihin ja asettele vadille.
Lisää tuoreita marjoja ja aloita dippailu ystävien kanssa!
Ihania herkkuhetkiä!
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
コメント