top of page

Vegaaniset nutellacookiet

Päivitetty: 23. marrask. 2022

Pehmeät, isot hasselpähkinäcookiet piilottavat sisäänsä valuvan nutellasydämen. Lohdullista, ihanaa ja mielettömän herkullista!



Tein näitä cookieita ensimmäistä kertaa eräisiin juhliin ja toisen kerran pitämäämme kotikahvilapäivään - ja ne saivat valtavan hyvän vastaanoton ja useamman reseptikyselyn! Eikä ihme, nämä cookiet ovat nimittäin todella herkullisia ja ihastuttavia. Leivo juhliin, tuliaiseksi tai vaikka koko satsi itsellesi. Cookiet ovat kookkaita ja tästä reseptistä niitä tulee 24 kappaletta, mutta väliäkö sillä. Olet herkkuhetkesi ansainnut.


Hyvä uutinen on myös se, että taikina kestää pakastusta, joten voit muotoilla osan cookieista valmiiksi pakkaseen ja paistaa tuoreita keksejä aina tarpeen tullen.



Joko tekisi mieli haukata pala? Sitten ei muuta kuin leipomaan!


 

VEGAANISET NUTELLACOOKIET 24 isoa cookieta

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet Taikina

  • 2 1/2 dl margariinia

  • 2 3/4 dl sokeria

  • 2 3/4 dl fariinisokeria

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 1 1/4 dl kasvimaitoa

  • 1 1/4 dl öljyä

  • 1 l vehnäjauhoa

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 150 g hasselpähkinärouhetta


Täytteeksi

  • n. 300 g vegaanista hasselpähkinälevitettä (käytin Valsoia-merkkistä).


Esivalmistele

  1. Käytä tähän reseptiin hasselpähkinälevite kylmänä, jotta voit lusikoida siitä sydämiä keksin keskelle. Säilytä levitettä siis jääkaapissa, tai lusikoi levitettä teelusikalla leivinpaperin päälle ja pidä hetki pakkasessa, jotta nokareet jähmettyvät.

  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Valmista taikina

  1. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 2-3 minuuttia.

  2. Lisää kasvimaito ja öljy, vatkaa sekaisin.

  3. Sekoita kulhossa keskenään jauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  4. Lisää kuivat aineet massaan ja sekoita tasaiseksi, mutta älä enää jää vatkaamaan taikinaa. Lisää hasselpähkinärouhe ja kääntele sekaisin.

Muotoile keksit

  1. Leivo keksitaikina tangoksi ja leikkaa 48 palaan.

  2. Lusikoi teelusikallinen hasselpähkinälevitettä 24 taikinapalan päälle.

  3. Lisää loput 24 taikinapalaa nutellakeksipuolikkaiden päälle kanneksi ja paina keksitaikinat yhteen. Keksit saavat jäädä paksuiksi ja lähestulkoon pyöreän mallisiksi, älä siis litistä ja levitä niitä. Ne leviävät kuumassa uunissa ja jäävät keskeltä sopivan paksuiksi ja sitkeiksi.

  4. Jätä pellille keksien väliin tarpeeksi tilaa, jotta ne eivät paistu toisiinsa kiinni. Minulla on tapana paistaa maksimissaan 6 keksiä samalla pellillä.

Paista keksit

  1. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun reunat ja pohja ovat saaneet hieman väriä, mutta keskus on vielä pehmeä.

  2. Nosta keksit ritilälle jäähtymään.

Säilyvyys

  • Taikinan voi tehdä myös loistavasti ennakoon ja säilyttää raakana jääkaapissa tai pakastimessa odottamassa sopivaa hetkeä.

  • Keksit maistuvat parhaalta paistopäivänä tai sitä seuraavana päivänä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

  • Vinkki! Jos halut vanhemmasta keksistä hasselpähkinäsydämen taas valuvaksi, lämmitä cookieta leivänpaahtimessa miedolla lämmöllä.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

7 katselukertaa0 kommenttia