top of page

Vegaaniset sitruuna-mantelicookiet

Päivitetty: 5. huhtik. 2023

Raikkaan sitruunaiset ja ihanan rapeat sitruuna-mantelicookiet ovat piristävä herkku keskitalvella. Rapeuden salaisuus on kaura- ja mantelijauhot. Taikina valmistuu nopeasti, mutta anna keksien jäähtyä rauhassa ennen maistamista.



Kehitin tämän reseptin Animalian reseptipalstalle viime vuonna ja se löytyy muiden reseptieni kanssa lehdestä nro 2/2021 sekä Animalian nettisivuilta tämän linkin takaa. Nyt halusin julkaista reseptin myös omilla sivuillani, sillä nämä ovat tajuttoman herkullisia cookieita!



 

VEGAANISET SITRUUNA-MANTELICOOKIET

20 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda. Ensimmäisen kerran julkaistu Animalian sivuilla ja lehdessä

Raaka-aineet


Taikina

  • 1 1/4 dl leivontamargariinia

  • 2 3/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl kasvimaitoa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl rypsiöljyä

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 dl kaurajauhoa

  • 2 dl mantelijauhoa

  • 3/4 tl leivinjauhetta

  • 3/4 tl ruokasoodaa

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 sitruunan kuori raastettuna

  • 2 dl mantelilastuja


Pinnalle

  • 1/2 dl mantelilastuja


Ohje

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.


Valmista taikina

  1. Vatkaa margariinia ja sokeria sähkövatkaimella 3-4 minuuttia, kunnes se muuttuu vaaleaksi vaahdoksi.

  2. Lisää kasvimaito, sitruunanmehu ja -kuori sekä rypsiöljy. Sekoita.

  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja mantelilastut. Sekoita, mutta älä vaivaa taikinaa.

  4. Jaa taikina 20 osaan, pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa: keksit leviävät uunissa reilusti.

  5. Koristele keksit mantelilastuilla.

  6. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin. Keksit ovat uunista tullessa vielä pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä rauhassa pellillä ennen kuin siirrät ne pois siitä.


Säilyvyys

  • Keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa noin 5 vuorokautta.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 399 katselukertaa8 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

8 Comments


Guest
Oct 12, 2023

Paljonko on 1 1/4dl margariinia? Miten sen voi edes mitata, jos sitä ei sulateta?

Like
Replying to

Margariinin voi mitata lusikoimalla sen desimittaan. :) Toki grammoina on helppo mitata, mutta monissa aikaisemmissa resepteissäni on desimitat!

Like

Guest
Jun 06, 2023

Testaan, joko lähtee kommentit :)


Nämä cookiet olivat herkullisia, just sopivasti maistuivat sitruunalta. Myös taikina oli aivan sairaan herkullista 😀 Tein näitä kaksinkertaisen satsin ja vähän pienempinä, niin näitä tuli viitisenkymmentä, ja söin kolme taikinapalleroa, nam!

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jun 06, 2023
Replying to

Loistavaa että kommentit tulevat nyt läpi! :) Lämmin kiitos viestistä ja ihana kuulla että cookiet ovat olleet mieleen!

Like

Guest
May 08, 2023

Vastaako mielestäsi Violifen voi leivontamargariinia ominaisuuksiltaan? Tykkään itse sen mausta, ja mietin voiko sitä käyttää leivontamargariinin tilalla. Uusi kirja on aivan ihana 🧡

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 23, 2023
Replying to

Kyllä! En ole itse vielä Violifen voita käyttänyt hirveästi, mutta sen pitäisi toimia samalla tavalla kuin leivontamargariinit. :) Ja ihana kuulla, kiitos!

Like

Guest
Apr 09, 2023

Aivan järjettömän hyviä cookieita ja helppo vähän kokemattomankin leipurin tehdä! Kivaa vaihtelua ainaisiin suklaahippukekseihin. Kiitos tästä ohjeesta!

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 23, 2023
Replying to

Kiitos viestistä, todella ihana kuulla! :)

Like
bottom of page