top of page

Vegaaniset sitruuna-mantelicookiet

Päivitetty: 5. huhtik. 2023

Raikkaan sitruunaiset ja ihanan rapeat sitruuna-mantelicookiet ovat piristävä herkku keskitalvella. Rapeuden salaisuus on kaura- ja mantelijauhot. Taikina valmistuu nopeasti, mutta anna keksien jäähtyä rauhassa ennen maistamista.



Kehitin tämän reseptin Animalian reseptipalstalle viime vuonna ja se löytyy muiden reseptieni kanssa lehdestä nro 2/2021 sekä Animalian nettisivuilta tämän linkin takaa. Nyt halusin julkaista reseptin myös omilla sivuillani, sillä nämä ovat tajuttoman herkullisia cookieita!



 

VEGAANISET SITRUUNA-MANTELICOOKIET

20 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda. Ensimmäisen kerran julkaistu Animalian sivuilla ja lehdessä

Raaka-aineet


Taikina

  • 1 1/4 dl leivontamargariinia

  • 2 3/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl kasvimaitoa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 4 rkl rypsiöljyä

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 dl kaurajauhoa

  • 2 dl mantelijauhoa

  • 3/4 tl leivinjauhetta

  • 3/4 tl ruokasoodaa

  • 3/4 tl suolaa

  • 1 sitruunan kuori raastettuna

  • 2 dl mantelilastuja


Pinnalle

  • 1/2 dl mantelilastuja


Ohje

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.


Valmista taikina

  1. Vatkaa margariinia ja sokeria sähkövatkaimella 3-4 minuuttia, kunnes se muuttuu vaaleaksi vaahdoksi.

  2. Lisää kasvimaito, sitruunanmehu ja -kuori sekä rypsiöljy. Sekoita.

  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja mantelilastut. Sekoita, mutta älä vaivaa taikinaa.

  4. Jaa taikina 20 osaan, pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa: keksit leviävät uunissa reilusti.

  5. Koristele keksit mantelilastuilla.

  6. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin. Keksit ovat uunista tullessa vielä pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä rauhassa pellillä ennen kuin siirrät ne pois siitä.


Säilyvyys

  • Keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa noin 5 vuorokautta.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 517 katselukertaa10 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page