Jos olet etsinyt täydellistä cookiereseptiä, niin minulla on hyviä uutisia: voit vihdoin lopettaa etsinnät. Näissä rapeareunaisissa, sisältä sitkeissä cookieissa on kasapäin kaikkea ihanaa! Toffeepaloja, minivaahtokarkkeja ja kunnolla suklaata.
Olen leiponut upeita cookieita jo pari vuotta varioiden reseptiä kirjasta Sticky Fingers' Vegan Sweets (se on oikea vegaanileivonnan aarreaitta! täynnä upeita reseptejä!), ja on vihdoin aika jakaa bloginkin puolella ohje superhyviin cookieihin. Tällä kertaa halusin laittaa kekseihin läjäpäin erilaisia karkkeja, ja kyllä kannatti. Nämä cookiet taltuttavat jopa Kirpun pohjattoman makeannälän!
Pari vinkki cookieiden leivontaan: älä leivo niistä kiusallakaan liian pieniä. Iso koko kannattaa, sillä silloin reunat ehtivät paistua mutta sisus jää vielä pehmeäksi ja raakilemaiseksi. Näin syntyy sisältä sitkeä ja aivan ihana cookie! Sitä paitsi isoon cookieen saa mahdutettua paljon enemmän karkkeja.
Toinen vinkki: varo ylipaistamasta keksejä. Riittää, kun reunat ja pohja ovat saaneet kauniin värin, mutta keksi näyttää keskeltä vielä vähän raa'alta. Ota keksit mieluummin liian aikaisin uunista sen sijaan, että paistaisit varalta minuutin tai pari lisää. Keksit jähmettyvät muotoonsa jäähtyessään, uunista tullessa ne ovat vielä todella pehmeitä. Siinä se! Ei muuta kuin luomaan taivaallisia herkkunautintoja näiden cookieiden kanssa!
TOFFEE-VAAHTOKARKKICOOKIET
24 isoa cookieta
Reseptin alkuperä: olen käyttänyt taikinan pohjana kääntämääni reseptiä Sticky Finger's Vegan Sweets -kirjasta
Raaka-aineet
Taikina
2 1/2 dl margariinia
2 3/4 dl sokeria
2 3/4 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/4 dl kasvimaitoa
1 1/4 dl öljyä
1 l vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl suolaa
Sattumat
150 g vegaanista tummaa suklaata
1 pss vegaanisia lehmäkarkkeja (tai vegaanista fudgea)
1 dl vegaanisia minivaahtokarkkeja tai isoja vaahtokarkkeja pilkottuna
Esivalmistele
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Rouhi suklaa palasiksi.
Leikkaa lehmäkarkit pieniksi paloiksi. Yhdestä toffeekarkista saa hyvin neljä palaa.
Pilko tarvittaessa vaahtokarkit.
Valmista taikina
Vatkaa margariinit ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 2-3 minuuttia.
Lisää kasvimaito ja öljy, vatkaa sekaisin.
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Lisää kuivat aineet ja sekoita, älä enää jää vatkaamaan.
Kääntele taikinaan suklaapalat.
Muotoile keksit
Leivo keksitaikina tangoksi ja leikkaa 24 palaan.
Nosta taikinakiekot pellille (paistoin 4 keksiä samalla pellillä, sillä ne leviävät uunissa reippaasti) ja painele jokaisen päälle toffeepaloja ja vaahtokarkkeja.
Paista keksit
Paista uunissa 10-12 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta keskus on vielä pehmeä.
Nosta keksit ritilälle jäähtymään.
Säilyvyys
Taikinan voi tehdä myös loistavasti ennakoon ja säilyttää raakana jääkaapissa tai pakastimessa odottamassa oikeaa kahvitteluhetkeä.
Valmiit keksit ovat parhaita paistopäivänä ja sitä seuraavana päivänä. Säilytä ilmatiiviisti pakattuna.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
コメント