top of page

Vegaaniset pipari-tuorejuustobrowniet

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Suklaisen tahmet browniet, joihin on upotettu piparitikinaa, pipareita ja appelsiinilla maustettua tuorejuustoa ovat hurmaava jälkiruoka ja loistava ruokalahja pukinkonttiin. Nopean valmistustavan ansioista voit tarjota browniet pian leipomisen jälkeen, kunhan ne ehtivät ensin jäähtyä kunnolla kylmässä.



Tämä browniepohja on todella ihana! Olen leiponut sitä jo niin monta kertaa, että vihdoin on aika jakaa resepti. Pohja on veganisoitu Makeaa-blogin kinder-brownien reseptistä. Siitä tuli heittämällä yksi luottoresepteistä! Browniepohjaan on helppo lisätä erilaisia sattumia, ja tässä jouluisessa versiossa piparit, tuorejuusto ja appelsiini pitävät huolen juhlatunnelmasta.



Resepti sopii myös niihin tilanteisiin, kun pitää tehdä jotain nopeaa ja helppoa tarjolle. Tai viimehetken ruokalahja! Taikinan sekoittaa vartissa, ja uunissa menee 20-25 minuuttia.



 

PIPARI-TUOREJUUSTOBROWNIET

n. 20 x 30 cm vuokaan Reseptin alkuperä: browniepohja muokattu ja veganisoitu Makeaa-blogin kinder-browniereseptistä.


Raaka-aineet

Brownietaikina

  • 100 g margariinia

  • 100 g tummaa suklaata

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa.)

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl sokeria

  • 1/4 tl suolaa

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta


Tuorejuustotäyte

  • 100 g vegaanista tuorejuustoa (myös mascarpone toimii)

  • 1/4 appelsiinin kuori raastettuna

  • 1 rkl appelsiinin mehua

  • 1/2 rkl maissitärkkelystä

  • ripaus suolaa

  • 1/2 rkl sokeria


Lisäksi

  • 100 g piparkakkutaikinaa (valmista tai itse tehtyä)

  • 3 isoa piparia paloina

Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.

Valmista brownietaikina

  1. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vinkki: laita kattilan pohjalle ensin margariini ja päälle suklaa. Näin margariini alkaa sulamaan ensin eikä suklaa pala.

  2. Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja.

  3. Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi.

  4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan.

  5. Kaada taikina vuokaan.

Valmista tuorejuustotäyte

  1. Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään.


Viimeistele & paista brownie

  1. Lusikoi täyte nokareina brownietaikinan päälle.

  2. Painele piparkakkutaikina palasina taikinaan.

  3. Koristele brownie piparin palasilla ja laita uuniin paistumaan 20-25 minuutiksi. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.

  4. Jäähdytä brownie, leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.


Säilyvyys

  • Brownie säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Kestää myös pakastamisen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

796 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page