top of page

Vegaaniset suola-suklaahippucookiet

Päivitetty: 6. huhtik.

Meidän keittiössä erilaiset keksit ja cookiet ovat vakioleivonnaisia. Ne on valtavan helppoa ja nopea valmistaa, joten leivomme niitä usein, kun makeanhimo iskee yllättäen tai vieraita saapuu lyhyellä varoitusajalla.


Ensimmäiseksi reseptiksi blogiin valitsimme siis herkullisen suolaisenmakean keksireseptin. Saimme joululahjaksi Doron Petersanin kirjan Sticky Finger's Vegan Sweets - 100 Super-Secret Vegan Recipes. Tämä resepti pääsi testattavaksi heti perinteisten suklaahippukeksien jälkeen.



Suolaisen ja makean liitto jälkiruoissa ei ole enää mikään uusi keksintö, mutta se maistuu yhtä herkulliselta kuin aina ennenkin. Tässä keksissä suola saa kaverikseen täyteläisen tumman suklaan. Perinteisen amerikkalaisen cookien tapaan keksin reunat ovat rapeat ja keskus ihanan sitkeä, mutta uutena jippona taikinaan on lisätty aimo annos kaurahiutaleita tekstuuria tuomaan. Suosittelemme kokeilemaan!



Yllä näet paistamattoman ja uunissa käyneen keksin kokoeron. Vegaanisissa kekseissä on muuten se(kin) hyvä puoli, että raakaa taikinaa voi syödä huoletta masun täyteen! Näille leipureille maistui taikinapallo jos toinenkin, ennen kuin yksikään keksi ehti uuniin...


 

VEGAANISET SUOLA-SUKLAAHIPPUCOOKIET

24 isoa cookieita

Reseptin alkuperä: tämä on käännösresepti Sticky Finger's Bakeryn cookiereseptistä, ja se on myös ensimmäinen Urbaani vegendassa julkaistu resepti!

Raaka-aineet


Keksitaikina

  • 1 3/4 dl (noin 150 g) margariinia (keksit leviävät paremmin kun käytät levitemargariinia, kuten Keiju sininen tai Keiju merisuola)

  • 2 1/2 dl sokeria

  • 2 1/2 dl fariinisokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 1/4 dl soijamaitoa

  • 1 1/4 dl rypsiöljyä

  • 8 dl vehnäjauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl ruokasoodaa

  • 1 tl suolaa

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 200 g tummaa suklaata rouhittuna

  • sormisuolaa

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa pari uunipeltiä leivinpaperilla.


Valmista taikina

  1. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi, noin 2-3 minuuttia.

  2. Lisää soijamaito ja öljy seokseen ja sekoita tasaiseksi.

  3. Yhdistä kaikki kuivat aineet ja suklaarouh.

  4. Lisää kuivat aineet margariiniseokseen. Sekoita, kunnes ainekset yhdistyvät taikinaksi, mutta varo ylivatkaamista.

Muotoile & paista

  1. Jaa taikina 24 osaan.

  2. Muotoile pyöreiksi, noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Taikina leviää uunissa paljon, joten jätä keksien väliin runsaasti tilaa.

  3. Paista keksejä 9-12 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat jähmettyä, mutta keskusta on vielä pehmeä.

  4. Ripottele keksien päälle sormisuolaa heti, kun olet ottanut keksit uunista. Anna keksien seistä minuutti tai pari ja siirrä ne sitten pois kuumalta pelliltä.

Säilyvyys

  • Keksit säilyvät tiiviisti suljetussa rasiassa huoneenlämmössä muutaman päivän.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

5 959 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page