Suklaiset aamupalamuffinit, joiden raaka-ainelistalta löytyy kauraa, spelttiä, pähkinöitä ja banaania, tuovat ripauksen luksusta aamupalapöytään. Tee näitä rauhallisena viikonloppuaamuna, tai paista muffinit edellisiltana piristämään seuraavaa arkiaamua. Niin tai näin, taikinan sekoittamisessa menee vain 10 minuuttia, joten näitä on helppo valmistaa vaikka pitkin viikkoa!
Koska suunnittelin tämän reseptin aamu- ja välipalat mielessäni, resepti ei vaadi onnistuakseen sokeria. Voit kuitenkin lisätä sitä taikinaan, mikäli tykkäät hieman makeammista muffineista. Ja jos perheessäsi on vauvoja tai pieniä taaperoita, lue reseptin lopusta vinkit, minkälaisia raaka-aineita kannattaa valita, jos haluat tarjota muffineja heillekin.
SUKLAISET AAMUPALAMUFFINIT
6 isoa muffinia
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
HUOM!
Lue reseptin lopusta ohjeet, kuinka leivot näistä vauvaystävällisiä muffinseja.
Raaka-aineet
Taikina
2 kypsää, isoa ruskeapilkullista banaania (n. 250g)
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä*
1/2 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä öljyä tai sokeria)*
1/4 dl kasvimaitoa*
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kaurajauhoa (voit tehdä jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä jauhoksi)
1/2 dl spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl (ceylon)kanelia*
ripaus suolaa*
(2 rkl sokeria*)
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Päälle
6 saksanpähkinää
1 1/2 rkl suklaahippuja*
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa muffinipelti halutessasi muffinivuoilla tai voitele kolot kevyesti.
Valmista taikina
Tee pellavamuna sekoittamalla pellavansiemenrouhe ja vesi pienessä kulhossa ja jätä turpoamaan.
Muussaa banaanit isossa kulhossa, lisää pähkinävoi, kasvimaito, kaakaojauhe ja pellavamuna. Sekoita.
Mittaa kuivat aineet päälle (käytä halutessasi sokeria) ja sekoita taikina tasaiseksi turhia vatkaamatta.
Lusikoi taikina kuuteen muffinivuokaan ja ripottele päälle saksanpähkinää ja suklaahippuja.
Paista 30-35 minuuttia, kunnes muffinit ova kypsyneet. Vinkki: älä avaa uunia ennen kuin 30 minuuttia on kulunut, ettei taikina lässähdä alas.
Nosta ritilälle jäähtymään.
Sokerilla vai ilman?
Voit leipoa muffinsit makusi mukaan sokerilla tai ilman. Nämä toimivat todella hyvin ilman lisättyä sokeria (banaani tuo makeutta), ja ovat siten loistavia aamu- ja välipaloja. 2 rkl sokeria tuo taikinaan kuitenkin hippusen lisää makeutta ja mehevyyttä, joten jos sokerin käyttö ei haittaa, voit lisätä sitä taikinaan.
Baby vegenda - leivo lapselle
Jos leivot muffinseja vauvalle tai pienelle taaperolle, kurkkaa tähdellä merkityt kohdat ja valitse seuraavanlaiset tuotteet:
pähkinävoi, jossa ei ole lisättyä suolaa
kaura-, soija- tai pähkinämaito, jota ei ole vitaminoitu
ceylonkaneli tavallisen sijaan
älä lisää reseptiin sokeria
älä lisää reseptiin suolaa
rouhi pähkinä huolellisesti pieniksi paloiksi
valitse, haluatko käyttää suklaahippuja vai et
voit valita käytätkö pellavansiemeniä vai et: Evira suosittelee, ettei imeväisikäisille tarjottaisi siemeniä. 1-6 vuotialle sopiva määrä on 1 ruokalusikallinen päivässä, tässä reseptissä yhdessä muffinsissa on 1/2 teelusikallista pellavansiemeniä, joten vauvan syömä määrä jäänee alhaiseksi. Voit kuitenkin korvata pellavansiemenmunan 2 rkl aquafaballa tai jättää sen kokonaan pois, rakenteen hieman muuttuessa.
Säilyvyys
Muffinit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa muutaman päivän, jääkaapissa pari päivää pidempään. Ne kestävät myös pakastuksen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments