top of page

Tuorepuuron ABC + 3 reseptiä

Päivitetty: 23. marrask. 2022

Herkulliset tuorepuurot nostavat aamupalahetken ihan uudelle levelille! Miltä kuulostaisi vadelma-vanilja-, suklaa-mokka- tai passion-kookostuorepuuro? Nappaa tästä reseptit talteen ja opettele hyvät mittasuhteet sekä pari jippoa, niin voit varioida erilaisen puuronautinnon vaikka kuukauden jokaiselle päivälle.



Tuorepuuron valmistaminen on todella yksinkertaista ja nopeaa touhua. Illalla kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään, parhaimmillaan suoraan aamiaiskulhoon, ja lykätään sen jälkeen jääkaappiin turpoamaan ja maustumaan yön ajaksi. Ta-daa! Aamupalasi on valmis.


Hyvän tuorepuuron salaisuus on yksinkertainen:

  • 1 osa kaurahiutaleita

  • 1 osa kasvimaitoa

  • 1 osa kasvijogurttia


Lisäksi pohjaan voi sekoitttaa:

  • rakennetta: esimerkiksi pähkinärouhetta, siemeniä, kaakaonibsejä, chiasiemeniä yms

  • makua: vaniljaa, kaakaota, pähkinävoita, kanelia, vaahterasiirappia, proteiinijauhetta, sitruunan kuorta yms

  • pilkottuja hedelmiä ja marjoja, omenasosetta yms

  • vihanneksia ja kasviksia, kuten hienoksi raastettua porkkanaa ja kesäkurpitsaa, muussattua kypsää bataattia, kurpitsasosetta jne


Kruunaa tuorepuuro aamulla reiluilla päällisillä:

  • hedelmillä ja marjoilla

  • pähkinävoilla ja tahinilla

  • granolalla

  • paahdetuilla siemenillä ja pähkinöillä

  • suklaarouheella

  • kookoslastuilla

  • kookoskermalla tai jogurttilusikallisella

  • kaakaosta ja vaahterasiirapista sekoitetulla suklaakastikkeella



Itse asiassa vain taivas ja omat mieltymykset on rajana - tuorepuuroja voi varioida loputtomiin! Suosittelen aluksi kokeilemaan paria hyvää, valmista reseptiä ja sen jälkeen rohkeasti testaamaan omia ideoita. Ota ilo irti myös laajasta valikoimasta erilaisia kasvimaitoja ja -jogurtteja. Puurosta tulee täysin erimakuinen riippuen siitä, käytätkö esimerkiksi maustettua vai maustamatonta jogurttia ja maitoa. Alla oleviin resepteihin olen käyttänyt sekä että.


Resepteistä valmistuu yksi annos puuroa, noin 2 dl. Minulla on tapana tehdä kahden-kolmen päivän puuroannokset kerralla valmiiksi, joten voit surutta suurentaa reseptejä ja tehdä kerralla isomman satsin valmiiksi. Kätevä tapa on myös tehdä puuroa valmiiksi kerralla puolen litran jogurttipurkista ja käyttää purkkia mittana muille raaka-aineille. Makuaineita lisätään sitten vain suhteessa enemmän. Iloisia puurohetkiä!


 


VADELMA-VANILJATUOREPUURO

1 annos

makea ja vastustamaton


Raaka-aineet

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1 dl mantelimaitoa

  • 1 dl vaniljasoijajogurttia

  • 1 dl vadelmia

  • 1 1/2 rkl mantelirouhetta

  • ripaus suolaa

Valmista

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.



SUKLAA-MOKKATUOREPUURO

1 annos

tuhti ja täyteläinen

Raaka-aineet

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1 dl suklaakauramaitoa

  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia

  • 1 tl tummaa kaakaojauhetta

  • 1/4 tl pikaespressojauhetta

  • 1 tl vaahterasiirappia

  • 1 rkl maapähkinävoita

  • ripaus suolaa

Valmista

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.



PASSION-KOOKOSTUOREPUURO

1 annos

raikkaan pehmeä


Raaka-aineet

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1 dl kauramaitoa

  • 1 dl kookos-soijajogurttia

  • 1 rkl kookoshiutaleita

  • 1 passionhedelmän liha

  • ripaus suolaa


Valmista

  1. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 107 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page