Vuosia blogimaailmaa ja kotileipureita hurmannut kinderpiirakka onnistuu täydellisesti myös vegaanisena! Kaiken lisäksi näyttävä ja nätti kinderpiirakka on helpompi valmistaa, kuin saattaisit kuvitella. Tämä herkku kannattaa ehdottomasti lisätä tämän vuoden pääsiäispöytään!
Täytyy paljastaa etten ehtinyt koskaan mukaan kinderpiirakkavillitykseen, mutta kun nyt veganisoin reseptin, ymmärrän täysin mistä hypetyksessä on kyse! Mehevään, kosteaan suklaapohjaan yhdistetty kreemi ja reilu suklaakuorrutus on todellakin vastustamaton. Testasin läpi pari suosittua reseptiä, ja kummankin veganisointi onnistui vaivatta (mokkapalojani leiponeet varmaan arvaavatkin tämän!) aquafaban avulla. Parhaaksi toteamani reseptin pohja on muokattu Kotikokki-sivuston kinderpiirakkareseptistä. Vastaavia reseptejä - tismalleen samoja tai vain pienin muutoksin - löytyi lukemattomista eri blogeista, joten kyseessä taitaa olla monelle tuttu resepti.
Reseptin täytteessä käytetään kondensoitua kookosmaitoa, idean löysin Makeaa-blogin reseptistä. Kondensoitua kookosmaitoa myydään nykyään laajalti ihan perusmarketeissakin, esimerkiksi meidän Alepa ja lähin Prisma myy Spice up! -merkkistä, jota käytin tähän. Myös Vegekaupat ja muut erikoisliikkeet myyvät eri merkkien kondensoituja kookosmaitoja.
Ei muuten kannata tälläkään kertaa säikähtää pitkän oloista resptiä! Jaoin vain postauksessa pari hyvää kikkaa, kuten kuinka sulattaa suklaat fiksusti ja siististi, ja kuinka leikata piirakasta särmiä palasia. Itse valmistusprosessi on nopea ja näppärä!
VEGAANINEN KINDERPIIRAKKA
n. 20 x 30 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: veganisoitu perinteisestä kinderpiirakkareseptistä & inspiraatio täytteeseen saatu Makeaa-blogin reseptistä
Raaka-aineet
Pohja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 3 rkl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kiehuvaa vettä 150 g margariinia sulatettuna 6 rkl / 0.9 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin!)
Täyte
80 g margariinia (Sunnuntai laktoositon)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice up! perusmarketeista)
ripaus suolaa
Päälle
150 g tummaa suklaata (Brunberg laktoositon tai Pandan tumma)
30 g vegaanista valkosuklaata (iChoc)
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa noin 20 cm x 30 cm vuoka leivinpaperilla.
Valmista pohja
Mittaa sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe, suola, leivinjauhe ja vehnäjauho kulhoon, sekoita.
Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon samalla sekoittaen.
Lisää lopuksi aquafaba koko ajan sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt kauttaaltaan.
Nosta pohja vuoasta ja siirrä ritilän päälle jäähtymään.
Siirrä pohja jäähtymisen loppuvaiheessa jääkaappiin, sillä kunnolla jäähtynyt pohja on helpompi kuorruttaa.
Valmista täyte
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja suola ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää kondensoitu kookosmaito ja vatkaa vielä hetki. Täytteen kuuluu olla ilmavaa ja kuohkeaa.
Tarkista maku, lisää tarvittaessa vielä ripaus suolaa.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Siirrä pakastimeen jähmettymään siksi aikaa, kun sulatat suklaat.
Valmistele suklaat
Sulata tumma suklaa vesihauteessa.
Pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi ja siirrä pursotinpussiin, jonka suljet tiiviisti.
Kun tumma suklaa on sulanut, nosta se pois vesihauteesta.
Sulata seuraavaksi valmiiksi pursotinpussissa oleva valkosuklaa vesihauteessa.
Tumma suklaa saa jäähtyä sen aikaa, kun valkosuklaa sulaa.
Kuorruta piirakka
Piirakan suklaalla kuorruttamisessa kannattaa olla nopea, jotta saat koristekuvion tehtyä ennen suklaan jähmettymistä.
Kun molemmat suklaat ovat sulaneet, kaada tumma suklaa jähmettyneen pohjan päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi esimerkiksi palettiveistä apuna käyttäen.
Leikkaa pursotinpussiin pieni aukko ja koristele piirakka samansuuntaisilla raidoilla.
Vedä hammastikulla raitoja vastakkaiseen suuntaan saadaksesi aikaan marmorikuvion.
Leikkaa piirakka
Saat leikattua piirakan siisteiksi palasiksi, kun leikkaat sen, kun suklaa on asettunut, muttei vielä kovettunut.
Ota valmiiksi leikkuulauta, terävä veitsi ja keittiöpyyhe.
Laita piirakka jääkaappiin ja odota, kunnes pinta on jähmettynyt. Tähän menee vain pari minuuttia, huomaat varmasti, kun kuorrutteessa ei ole enää sulia kohtia.
Lämmitä veitsi kuumassa vedessä, pyyhkäise se pyyhkeellä kuivaksi ja aloita leikkaaminen.
Huuhtele ja kuivaa veitsi jokaisen vedon välissä, niin saat siistejä palasia.
Säilyvyys
Säilytä jääkaapissa. Piirakka paranee entisestään, jos saa odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään!
Ihania herkutteluhetkiä!
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Hei,
Käytin Keijun sinistä margariinia kreemissä ja se siitä tuli jotenki hieman juoksevaa. Voiko tuo margariini valinta vaikuttaa siihen eli pitäisi olla tuota kovempaa leivonta margariinia?
Tälle reseptille älyttömän iso suositus, helppo tehdä ja TODELLA hyvää! 🤩
Tämä on kyllä pettämätön herkku makeanhimoon! Pohjan ohje on todella mehevä ja herkullinen. Kinuskikissan minttusuklaaleivokset on mun juhlabravuuri ja leivon ne nykyisin tietysti vegaanisina ja tällä pohjalla.