top of page

Vegaaninen maisemakahvilan raparperipiirakka

Mehevä piirakkapohja, päällä kerros raparperia, rahkaa ja murupintaa... Ihan täydellistä! Ei mikään ihme, että maisemakahvilan raparperipiirakasta on tullut lyömätön klassikko. Vegaanisen version leipominen valmistuu näppärästi ja kruunaa kesäisen kahvipöydän.



Keväällä julkaisemani persikka-rahkamurupiirakka sai ihan mielettömän vastaanoton, ja sitä on leivottu ja kehuttu Urbaani vegendan lukijoiden joukossa lukuisia kertoja. Jäin pohtimaan että sama resepti toimisi täydellisesti myös raparperin kanssa ja silloin tajusin - hetkinen, tämä reseptihän on käytännössä katsoen maisemakahvilan raparperipiirakka! Ja leivontakierros paljasti, että resepti todellakin toimii myös raparperin kanssa. Eli jos olet ihastunut persikka-rahkamurupiirakkaani, tulet varmasti tykästymään myös tähän kesäiseen versioon.



 

VEGAANINEN MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA

noin 20 cm x 30 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: alunperin veganisoitu & muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin persikkapiirasreseptistä, josta nyt leivoin raparperipiirakan


Raaka-aineet


Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 125 g margariinia

  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 1/4 dl soijarahkaa


Täyte

  • noin. 500 g raparperia

  • 250 g soijarahkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 tl vaniljasokeria


Esivalmistele

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista taikina

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  2. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

  3. Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.

  4. Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.


Valmista täyte

  1. Pilko raparperit paloiksi. Ripottele taikinan päälle.

  2. Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaadat raparperien päälle.

  3. Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.


Paista piirakka

  1. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.

  2. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


Säilyvyys

  • Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.

  • Kestää myös pakastuksen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 666 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page