top of page

Vegaaninen maisemakahvilan raparperipiirakka

Päivitetty: 22.4.

Mehevä piirakkapohja, päällä kerros raparperia, rahkaa ja murupintaa... Ihan täydellistä! Ei mikään ihme, että maisemakahvilan raparperipiirakasta on tullut lyömätön klassikko. Vegaanisen version leipominen valmistuu näppärästi ja kruunaa kesäisen kahvipöydän.


ree

Keväällä julkaisemani persikka-rahkamurupiirakka sai ihan mielettömän vastaanoton, ja sitä on leivottu ja kehuttu Urbaani vegendan lukijoiden joukossa lukuisia kertoja. Jäin pohtimaan että sama resepti toimisi täydellisesti myös raparperin kanssa ja silloin tajusin - hetkinen, tämä reseptihän on käytännössä katsoen maisemakahvilan raparperipiirakka! Ja leivontakierros paljasti, että resepti todellakin toimii myös raparperin kanssa. Eli jos olet ihastunut persikka-rahkamurupiirakkaani, tulet varmasti tykästymään myös tähän kesäiseen versioon.


ree


VEGAANINEN MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA

noin 20 cm x 30 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: alunperin veganisoitu & muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin persikkapiirasreseptistä, josta nyt leivoin raparperipiirakan


Raaka-aineet


Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 125 g margariinia

  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 1/4 dl soijarahkaa


Täyte

  • noin. 500 g raparperia

  • 250 g soijarahkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 tl vaniljasokeria


Esivalmistele

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista taikina

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

  2. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

  3. Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.

  4. Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.


Valmista täyte

  1. Pilko raparperit paloiksi. Ripottele taikinan päälle.

  2. Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaadat raparperien päälle.

  3. Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.


Paista piirakka

  1. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.

  2. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


Säilyvyys

  • Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.

  • Kestää myös pakastuksen.


Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

8 kommenttia


Vieras
12.9.

Onnistuuko tuplana koko uunipellille?

Tykkää
Vastataan

Onnistuu, tuplana tai 2,5-kertaisena!

Tykkää

Vieras
30.5.2024

Tämä menee niin kokeiluun! 😋 Voiko maissitärkkelyksen korvata esim perunajauhoilla ja omenaviinietikan valkoviinietikalla? Niitä löytyisi kaapista valmiiksi ☺️

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
18.6.2024
Vastataan

Voi hyvin korvata! :) Ihana että menee testiin!

Tykkää

Vieras
20.6.2023

Ihan todella hyvä ohje. Nousi koko perheen lempparireseptiksi raparperipiirakkaan. 😍

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
22.6.2023
Vastataan

Eikä, ihana juttu! Kiitos viestistä. :)

Tykkää

Vieras
19.6.2023

Juuri viime viikolla hoksasin saman ja leivoin persikkarahkamurupiirakan ohjeella raparperipiirakan - toimi todella hyvin ja sai paljon kehuja, kiitos reseptistä 😊

Tykkää
Tiina Tohu
Tiina Tohu
22.6.2023
Vastataan

Hauska juttu että huomasit saman! Kiitos viestistä, ihana kuulla että on maistunut :)

Tykkää
bottom of page