Mehevä piirakkapohja, päällä kerros raparperia, rahkaa ja murupintaa... Ihan täydellistä! Ei mikään ihme, että maisemakahvilan raparperipiirakasta on tullut lyömätön klassikko. Vegaanisen version leipominen valmistuu näppärästi ja kruunaa kesäisen kahvipöydän.
Keväällä julkaisemani persikka-rahkamurupiirakka sai ihan mielettömän vastaanoton, ja sitä on leivottu ja kehuttu Urbaani vegendan lukijoiden joukossa lukuisia kertoja. Jäin pohtimaan että sama resepti toimisi täydellisesti myös raparperin kanssa ja silloin tajusin - hetkinen, tämä reseptihän on käytännössä katsoen maisemakahvilan raparperipiirakka! Ja leivontakierros paljasti, että resepti todellakin toimii myös raparperin kanssa. Eli jos olet ihastunut persikka-rahkamurupiirakkaani, tulet varmasti tykästymään myös tähän kesäiseen versioon.
VEGAANINEN MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA
noin 20 cm x 30 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: alunperin veganisoitu & muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin persikkapiirasreseptistä, josta nyt leivoin raparperipiirakan
Raaka-aineet
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
125 g margariinia
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1 1/4 dl soijarahkaa
Täyte
noin. 500 g raparperia
250 g soijarahkaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Valmista taikina
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.
Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.
Valmista täyte
Pilko raparperit paloiksi. Ripottele taikinan päälle.
Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaadat raparperien päälle.
Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.
Paista piirakka
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Säilyvyys
Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.
Kestää myös pakastuksen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tämä menee niin kokeiluun! 😋 Voiko maissitärkkelyksen korvata esim perunajauhoilla ja omenaviinietikan valkoviinietikalla? Niitä löytyisi kaapista valmiiksi ☺️
Ihan todella hyvä ohje. Nousi koko perheen lempparireseptiksi raparperipiirakkaan. 😍
Juuri viime viikolla hoksasin saman ja leivoin persikkarahkamurupiirakan ohjeella raparperipiirakan - toimi todella hyvin ja sai paljon kehuja, kiitos reseptistä 😊