top of page

Vegaaninen persikka-rahkamurupiirakka

Päivitetty: 18. maalisk.

Persikkainen rahkamurupiirakka on houkutteleva keväinen leivonnainen! Näin reseptin tähän herkkuun Kaakao kermavaahdolla -blogissa ja tuumasin heti, että tämä täytyy veganisoida. Lopputuloksesta tuli mehevä ja upea!



Leivonnainen syntyy tekemällä muruseoksen, josta valmistetaan sekä pohja että pinnan rapea murukerros. Väliin laitetaan persikkaa ja kerros rahkaa. Katso video piirakan valmistamisesta Instagram-tililtäni!



 

VEGAANINEN PERSIKKA-RAHKAMURUPIIRAKKA

noin 20 cm x 30 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: veganisoitu ja muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin reseptistä


Raaka-aineet


Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 125 g margariinia

  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 1/4 dl soijarahkaa


Täyte

  • 1 prk (á 410/230 g) säilykepersikoita

  • 250 g soijarahkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 tl vaniljasokeria


Esivalmistele

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista taikina

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leiivnjauhe, ruokasooda ja suola.

  2. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

  3. Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.

  4. Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.


Valmista täyte

  1. Pilko persikat kuutioiksi. Ripottele taikinan päälle.

  2. Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaada persikoiden päälle.

  3. Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.


Paista piirakka

  1. Paista rahkamurupiirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.

  2. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


Säilyvyys

  • Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.

  • Kestää myös pakastamisen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

4 095 katselukertaa13 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

13 comentarios


Invitado
15 oct 2023

Osaatko sanoa onnistuuko piirakka, jos persikat vaihtaa pakastemarjoihin? Paljonko marjoja pitäisi suunnilleen laittaa? 😊

Me gusta
Contestando a

Hei, onnistuu kyllä! Uskoisin että ainakin 200 g uppoaa tähän hyvin. :)

Me gusta

Invitado
25 may 2023

Ihanan raikas ja kesäinen piirakka! 😊Hyvin maistui myös sekasyöjille. Myöskin siitä hyvä, että tämän voi leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Me gusta
Tiina Tohu
Tiina Tohu
26 may 2023
Contestando a

Kiitos, ihana kuulla! :) Ja sellaiset reseptit on aina tarpeen, jotka voi leipoa ennakkoon. :)

Me gusta

Invitado
23 may 2023

Tästä tuli aivan ihana! Lisäsin täytteeseen vähän sitruunan mehua ja kuorta, kun ne on meillä aina kuuluneet rahkapiirakkaan, ja maistui ihan kuin mummun tekemältä ❤️ Ja samaa mieltä, oli vielä parempaa kun oli kerennyt tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Me gusta
Tiina Tohu
Tiina Tohu
24 may 2023
Contestando a

Sitruunan lisääminen toimii varmasti, kuulostaa ihanalta! Ihana kuulla että resepti toi nostalgisen olon. :) Kiitos kommentista!

Me gusta

Invitado
11 abr 2023

Todella hyvä resepti. Leivoin tätä pääsiäisenä. Piirakan maku jopa parani, kun antoi olla sen jääkaapissa kaksi päivää.

Me gusta
Tiina Tohu
Tiina Tohu
19 abr 2023
Contestando a

Kiitos kommentista! ☺️ Monille leivoksille käy juuri noin, kun saa olla kylmässä päivän tai pari niin maku syvenee entisestään. Ihana kuulla että onnistui ja tykkäsit!

Me gusta

Invitado
02 abr 2023

Ihana resepti! Leivoin tätä eilen ja piirakasta tuli ihan täydellistä - juuri sopivan makea, pehmeä ja keväinen maku.

Me gusta
Tiina Tohu
Tiina Tohu
03 abr 2023
Contestando a

Kiitos kommentista! Tosi ihana kuulla! ❤️😊

Me gusta
bottom of page