top of page

Vegaaniset nutella-vadelma-kuppikakut

Suklaakuppikakut täytetään nutellalla ja tuoreilla vadelmilla ja ne kuorrutetaan nutella-mascarponevaahdolla, paahdetulla hasselpähkinärouheella ja hasselpähkinäsuklaapalalla. Makeaa nutellaa tasapainottaa herkullisesti happamampi mascarpone ja vadelmat - lopputulos on aivan ihana!



Kuvittelin, että tämä on resepti, jota moni ei leivo - mutta olinkin ihan väärässä! Olen viimeisen parin kuukauden ajan lähetellyt reseptiä monille teistä sähköpostilla, sillä tämä oli yksi resepteistä, jota en siirtänyt uusille verkkosivuilleni (en oikein pidä näistä vanhoista kuvista, vaikka resepti onkin ihana, joten jätin koko postauksen julkaisematta) ja viime aikoina lukijat ovat havahtuneet tämän reseptin puuttumiseen. Joten nyt on aika julkaista se uudestaan.



Jos et ole vielä testannut tätä reseptiä, suosittelen kokeilemaan pikimmiten! :)



 

HASSELPÄHKINÄ-SUKLAAKUPPIKAKUT

12 kpl

Reseptin alkuperä: suklaakuppikakkupohja on Kamomillan konditorian reseptistä muokattu, muuten Urbaani vegenda


Raaka-aineet:


Nutella-mascarponevaahto

  • 250 g vegaanista mascarponea

  • 1 dl vegaanista nutellaa (kuten Valsoia tai Vego)

  • 1 rkl tomusokeria

  • 1 1/2 dl kasvipohjaista vispiä (esim Oddlygood, Oatly)


Suklaakuppikakut

  • 2 1/2 dl hasselpähkinämaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

  • 1 dl öljyä

  • 2 dl sokeria

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 3/4 dl kaakaojauhetta

  • 1 tl pikaespressojauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/2 tl suolaa


Täyte

  • 12 tl vegaanista nutellaa

  • 12 kpl tuoreita vadelmia

Koristeluun

  • 70 g hasselpähkinärouhetta

  • 1 iso tai 2 pientä Vego-suklaapatukkaa leikattuna 12 palaaan

Vinkki! Kaikki näiden kuppikakkujen osat ovat nopeita valmistaa, mutta nutella-mascarponevaahto tarvitsee aikaa jämäköityäkseen jääkaapissa. Aloita siis tekemällä se ja kuppikakut joko ensimmäisenä päivänä tai aamulla, ja täytä ja koristele kuppikakut vasta seuraavana päivänä tai illalla, niin saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Valmista nutella-mascarponevaahto ennakkoon

  1. Vatkaa kulhossa mascarponen rakenne sileäksi.

  2. Lisää nutella ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi.

  3. Lisää kasvivispi ohuena nauhana ja koko ajan vatkaten mascarponen joukkoon. Vatkaa, kunnes massa on muuttunut ilmavaksi vaahdoksi.

  4. Siirrä massa pursotinpussiin ja pidä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. Tänä aikana vaahdon rakenne muuttuu pehmeästä jämäkäksi.


Valmista kuppikakut

  1. Lämminä uuni 190 asteeseen.

  2. Vuoraa muffinipelti 12 muffinivuoalla.

  3. Sekoita hasselpähkinämaito, öljy ja sokeri keskenään.

  4. Yhdistä loput kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  5. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia, tai kunnes niiden keskelle pistettyyn hammastiikkuun ei jää märkää taikinaa. Varo ylipaistamista, sillä kuppikakut saavat kuitenkin olla sisältä pehmeitä ja meheviä.

  6. Nosta kuppikakut vuoasta ritilän päälle jäähtymään.

Paahda hasselpähkinärouhe

  1. Levitä hasselpähkinärouhe leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa 190 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes rouhe on saanut kullanruskean värin. Jäähdytä. Siirrä jäähtynyt rouhe pieneen kulhoon.


Täytä & koristele kuppikakut

  1. Kun kuppikakut ova jäähtyneet ja kuorrute on jämäköitynyt tarpeeksi, täytä ja koristele leivokset.

  2. Kaiverra kuppikakkujen keskelle terävällä, pienellä veitsellä kolo, johon mahdut painamaan peukalon. Lusikoi koloon 1 tl nutellaa ja paina sisään myös vadelma.

  3. Leikkaa nutella-mascarponella täytettyyn pursotinpussiin reilun kokoinen aukko ja pursota jokaisen kuppikakun päälle keko vaahtoa.

  4. Dippaa kuppikakut yksi kerrallaan hasselpähkinärouheeseen ja peitä vaahto kauttaaltaan rouheella. Koristele palalla Vego-suklaata.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

744 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page