top of page

Vegaaniset nutella-joulutortut

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Vegaanisella "nutellalla" täytetyt joulutortut vievät kielen mennessään! Kun tortut taittelee lumihiutaleen muotoon, saa jokaisella puraisulla reilusti herkullista täytettä. Taittelutapa on yksinkertainen kun hoksaa jujun, ja kuvasin ohjevideon prosessista Instagramiini. Voit katsoa sen tästä linkistä.



Meillä näitä torttuja on syöty jo useamman kerran joulukuun aikana, ja olen aika varma että (ainakin) yksi satsi tehdään vielä joulupyhinäkin. Toivon että tämä herkkuresepti löytää teidänkin joulupöytään tänä vuonna!



 


VEGAANISET NUTELLA-JOULUTORTUT


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Torttuihin

  • vegaanista torttutaikinaa (voit kurkata vegaaniset vaihtoehdot Vegaanituotteet -sivulta)

  • reilu 1 rkl vegaanista "nutellaa" jokaista torttua kohden (kuten Valsoia ja Vego-merkkiset)


Koristeluun

  • tomusokeria


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.


Valmista tortut

  1. Levitä torttutaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille sulamaan.

  2. Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi.

  3. Lusikoi jokaisen tortun päälle reilu lusikallinen vegaanista "nutellaa".

  4. Taittele tortut lumihiutaleen malliin videon ohjeiden mukaisesti tai seuraa näitä vaiheita


Taitteluohjeet

  1. Taita taikinaneliön vastakkaiset kulmat keskellä ja nipistä yhteen

  2. Toista jokaisella kulmalla, kunnes kädessäsi on tiivis taikinanyytti

  3. Käännä nyytti saumakohta peltiä vasten ja litistä sitä hieman kädelläsi

  4. Leikkaa terävällä veitsellä tai saksilla taikinanyyttiin 8 viiltoa tasaisin välimatkoin

  5. Nipistä jokaisen taikinasuikaleen pää, jotta saat lumihiutalemaisen muodon tortulle

  6. Paista uunissa 12-15 minuuttia kypsäksi

  7. Anna jäähtyä hieman ja siivilöi päälle tomusokerihuntu.

  8. Nauti!


Säilyvyys

  • Omasta mielestäni joulutortut ovat parhaita samana päivänä tarjoiltuna, mutta ne säilyvät kyllä pari päivää huoneenlämmössä suljetussa astiassa tai kelmun alla. Kokeilin kerran lämmittää vanhan nutellatortun uunissa uudestaan rapeaksi, ja se toimi!


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 284 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page