top of page

Vegaaniset tiikerikakkuruudut

Päivitetty: 29. marrask. 2022

Vegaaniset tiikerikakkuruudut, joihin on upotettu mascarponea, vadelmia ja suklaahippuja, on järjettömän ihana leivonnainen! Ystäväni Tiia leipoi näitä meille jo melkein kolme vuotta sitten, ja ihastuimme niihin niin kovasti, että niitä tarjottiin myös lapsemme nimiäisjuhlissa. Leivokset ovat kummitelleet mielessä siitä lähtien, ja vihdoin oli aika leipoa näitä itsekin ja kirjoittaa resepti ylös blogiin teidänkin iloksi.



Resepti on veganisoitu K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut- reseptistä. Vegaanista mascarponea on saatavilla useissa isoissa ruokakaupoissa, tällä hetkellä markkinoilla olevan merkki on Schagfix creme like mascarpone kasvisrasvalevite.



Helppo peltileivonnainen sisältää pari vaihetta, mutta leivoksia valmistuu kerralla reilu annos, jotka voi myös pakastaa.



 

VEGAANISET TIIKERIKAKKURUUDUT

1 uunipellillinen

Reseptin alkuperä: resepti on alunperin K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut, jotka ystäväni Tiia veganisoi muutama vuosi sitten.

Raaka-aineet


Vaalea taikina

  • 300 g leivontamargariinia

  • 3 dl sokeria

  • 1 dl omenasosetta

  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia

  • 1 1/2 dl kasvimaitoa

  • 6 dl vehnäjauhoja

  • 1 rkl leivinjauhetta

  • 1 rkl vaniljasokeria


Suklaataikina

  • 1/4 vaaleaa taikinaa

  • 100 g tummaa suklaata

  • 2 rkl kasvimaitoa

  • 1 rkl kaakaojauhetta


Päälle

  • 250 g vegaanista mascarponea

  • 200 g vadelmia

  • 1/2 dl tummasuklaahippuja / rouhittua suklaata

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.


Valmista vaalea taikina

  1. Vaahdota margariinia ja sokeria sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 3-4 minuutin ajan.

  2. Lisää omenasose, soijajogurtti ja kasvimaito. Sekoita.

  3. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan, mutta älä jää vatkaamaan.

  4. Levitä 3/4 taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.


Valmista suklaataikina

  1. Ota jäljelle jäänyt 1/4 taikinasta ja lisää siihen 2 rkl kasvimaitoa ja 1 rkl kaakaojauhetta.

  2. Sulata suklaa ja sekoita taikinaan.

  3. Lusikoi suklaataikinaa vaalean taikinan päälle nokareiksi.


Viimeistele & paista

  1. Notkista tarvittaessa mascarponea lusikalla, ja lusikoi mascarponesta nokareita taikinan päälle.

  2. Sekoita taikinoita hieman toisiinsa hammastikun avulla.

  3. Ripottele päälle vadelmia ja suklaahippuja.

  4. Paista tiikerikakkuruutuja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes kakkulevy on kypsä. Sitä ei ole syytä paistaa kuivaksi, mutta kypsyneen kakkulevyn tunnistat jähmettyneistä reunoista ja pinnasta.

  5. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Säilyvyys

  • Tiikerikakkuruudut säilyvät parhaiten jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä noin 5 vuorokautta. Leivokset voi myös pakastaa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 934 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

4 Comments


Guest
Jun 29, 2023

Tämä on aivan ihana resepti, muodostunut jo vakkari leivonnaiseksi. Lisäksi pohja taipui moneen. Tästä tulee muun muassa ihan parhaat marja- ja raparperipiirakat. Kiitos reseptistä 😊

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jun 30, 2023
Replying to

Kiitos viestistä, ihana kuulla! Tosi hauska että oot käyttänyt pohjan reseptiä muihinkin leivonnaisiin, ihana kuulla että toimii niinkin! :)

Like

Guest
Jun 20, 2023

Nää näyttää aivan ihanilta! Mietin, että mitenhän nää onnistuisi vadelmahillosta, kun miulla ois semmosta pakastimessa 🤔

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jun 30, 2023
Replying to

Kyllä varmasti onnistuu! Paistonkestävä vadelmamarmeladi toki on jämäkämpää uunista tullessa, mutta etenkin jos teet vähän kuoppia taikinaan ja upotat siihen hilloa, uskon että tulee hyvä! Ja antaa jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. :)

Like
bottom of page