Nämä vadelma-biscoffruudut ovat saaneet inspiraationsa mokkapaloista: leivoin mokkapalapohjan vaaleana ja upotin taikinaan kokonaisia vadelmia. Kuorrutus syntyy helposti karamellimaisen herkullisesta biscoff-levitteestä ja pakastekuivatuista vadelmista. Ihana ja helposti valmistuva leivonnainen tulevaan äitienpäivään ja kesän juhliin!
VEGAANISET VADELMA-BISCOFFRUUDUT
n. 20 cm x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (tuplaa resepti tehdäksesi kokonainen uunipellillinen)
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pohja
150 g margariinia
3 dl sokeria
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin)
1 1/2 dl kasvimaitoa
5 dl vehnäjauhoa
1/4 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200 g vadelmia (tuore tai pakaste)
Kuorrute
2 1/2 dl Lotus Biscoff-levitettä
1 pussi (á 15 g) pakastekuivattuja vadelmia rouheena
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Valmista pohja
Sulata margariini ja mittaa se isoon kulhoon sokerin, aquafaban ja kasvimaidon kanssa. Sekoita.
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, siivilöity perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
Kaada kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille (n. 20 cm x 30 cm) ja ripottele päälle vadelmat. Töki niitä sormella hieman taikinan pinnan alle.
Paista
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt. Pohja on kypsä, kun leivoksen reunat ovat irronneet reunoista, eikä taikinan keskelle painettuun hammastikkuun jää märkää taikinaa.
Anna pohjan jäähtyä pellillä.
Viimeistele leivonnaiset
Sulata Biscoff-levite mikrossa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä tasaisesti reunoille asti.
Ripottele pinnalle murskattuja pakastekuivattuja vadelmia.
Siirrä kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Leikkaa tarjoilupaloiksi.
Säilyvyys
Vadelma-biscoffruudut säilyvät hyvänä jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa noin viisi päivää. Voit myös pakastaa leivonnaiset.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Kuinkahan oleellinen aquafaba tässä on? Kun perheessä voimakas palkokasviallergia, niin millä suosittelisit korvaamaan aquafaban vai voiko vain jättää pois ja ehkä lisätä hieman muuta nestemäärää? ☺️
Mistä noita pakastekuivattuja vadelmia saisi? Perus kaupoissa tai Ruohonjuuressakaan ei ollut, käytin sitten strösseliä tilalla.
Superhyvää ja niin helppo tehdä. Jäänyt meidän vakkarileivonnaiseksi niin juhliin kuin arkiherkuksi, nam! ♥️
35 minuutin paistamisen jälkeen taikina oli mulla ihan löllyvää vielä. Lisäsin aina 5 min lisää paistoaikaa ja lopulta menin laskuissa sekaisin, että kuinka kauan piirakka oli uunissa, mutta ainakin tupla-ajan. Piirakka on silti keskiosista vähän raakaa. Osaatko sanoa mikä meni pieleen? Olin paistanut aiemmin uunissa kakkupohjan samalla lämpöastepyynnillä ja se onnistui, joten luulisin, ettei vika voi olla lämpötilassa ja kyllä kai asia olisi tuplapaistoajalla korjaantunut.