top of page

Vegaaniset vadelma-biscoffruudut

Päivitetty: 22. marrask. 2022

Nämä vadelma-biscoffruudut ovat saaneet inspiraationsa mokkapaloista: leivoin mokkapalapohjan vaaleana ja upotin taikinaan kokonaisia vadelmia. Kuorrutus syntyy helposti karamellimaisen herkullisesta biscoff-levitteestä ja pakastekuivatuista vadelmista. Ihana ja helposti valmistuva leivonnainen tulevaan äitienpäivään ja kesän juhliin!





 

VEGAANISET VADELMA-BISCOFFRUUDUT

n. 20 cm x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (tuplaa resepti tehdäksesi kokonainen uunipellillinen)

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Pohja

  • 150 g margariinia

  • 3 dl sokeria

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin)

  • 1 1/2 dl kasvimaitoa

  • 5 dl vehnäjauhoa

  • 1/4 dl perunajauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/4 tl suolaa

  • 200 g vadelmia (tuore tai pakaste)

Kuorrute

  • 2 1/2 dl Lotus Biscoff-levitettä

  • 1 pussi (á 15 g) pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.


Valmista pohja

  1. Sulata margariini ja mittaa se isoon kulhoon sokerin, aquafaban ja kasvimaidon kanssa. Sekoita.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, siivilöity perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

  3. Kaada kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille (n. 20 cm x 30 cm) ja ripottele päälle vadelmat. Töki niitä sormella hieman taikinan pinnan alle.


Paista

  1. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt. Pohja on kypsä, kun leivoksen reunat ovat irronneet reunoista, eikä taikinan keskelle painettuun hammastikkuun jää märkää taikinaa.

  2. Anna pohjan jäähtyä pellillä.

Viimeistele leivonnaiset

  1. Sulata Biscoff-levite mikrossa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä tasaisesti reunoille asti.

  2. Ripottele pinnalle murskattuja pakastekuivattuja vadelmia.

  3. Siirrä kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

  4. Leikkaa tarjoilupaloiksi.

Säilyvyys

  • Vadelma-biscoffruudut säilyvät hyvänä jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa noin viisi päivää. Voit myös pakastaa leivonnaiset.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 973 katselukertaa10 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

10 Comments


Guest
Aug 04, 2023

Kuinkahan oleellinen aquafaba tässä on? Kun perheessä voimakas palkokasviallergia, niin millä suosittelisit korvaamaan aquafaban vai voiko vain jättää pois ja ehkä lisätä hieman muuta nestemäärää? ☺️

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Aug 15, 2023
Replying to

Aquafaba toimii tässä munankorvaajana ja kuohkeuttaa taikinaa. Sen tilalta kokeilisin pellavamunaa, yksi muna syntyy sekoittamalla 1 rkl pellavansiemenjauhetta ja 3 rkl vettä, anna paksuuntua hetki. Tässä reseptissä käyttäisin 1 1/2 rkl pellavansiemenjauhetta ja 4 1/2 rkl vettä.

Like

Guest
Jul 03, 2023

Mistä noita pakastekuivattuja vadelmia saisi? Perus kaupoissa tai Ruohonjuuressakaan ei ollut, käytin sitten strösseliä tilalla.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jul 08, 2023
Replying to

Ruohonjuuresta en osaa sanoa mitään, mutta Prismat, Citymarketit ja usein pienemmätkin marketit myyvät niitä. :) Merkkejä mm. Kaskein ja DiVera. Nämä löytyvät usein samalta hyllyltä kuin pähkinät ja kuivatut hedelmät. Jos ei omasta kaupasta löydy, voi kauppiaalle esittää toivetta! Strösseleillä voi tietty korvata, lopputulos vain on makeampi.

Like

Guest
May 23, 2023

Superhyvää ja niin helppo tehdä. Jäänyt meidän vakkarileivonnaiseksi niin juhliin kuin arkiherkuksi, nam! ♥️

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 24, 2023
Replying to

Ihana kuulla, mukava kuulla että tätä on leivottu useamman kerran. :) Kiitos kommentista!

Like

Guest
Apr 02, 2023

35 minuutin paistamisen jälkeen taikina oli mulla ihan löllyvää vielä. Lisäsin aina 5 min lisää paistoaikaa ja lopulta menin laskuissa sekaisin, että kuinka kauan piirakka oli uunissa, mutta ainakin tupla-ajan. Piirakka on silti keskiosista vähän raakaa. Osaatko sanoa mikä meni pieleen? Olin paistanut aiemmin uunissa kakkupohjan samalla lämpöastepyynnillä ja se onnistui, joten luulisin, ettei vika voi olla lämpötilassa ja kyllä kai asia olisi tuplapaistoajalla korjaantunut.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Apr 05, 2023
Replying to

Kokeile ensi kerralla metallivuokaa, jos mahdollista! Lasivuoka kuumenee paljon hitaammin, ja itse asiassa luin vasta artikkelin jossa vertailtiin metalli- ja lasivuoassa paistettuja leivonnaisia. Lasivuoassa valmistui matalampia, reunoilta liian kypsiä ja keskeltä helpommin raa'aksi jääviä leivonnaisia. Jutussa myös kehotettiin hieman laskemaan lämpötilaa (noin viidellä asteella) ja pidentämään paistoaikaa 5-15 minuuttia taikinan määrästä riippuen. Eli voi olla, että vuokavalinta ja uunin availu tekivät hallaa leuvonnaisellesi - näitä veikkaisin viestiesi perusteella.

Like
bottom of page