top of page

Vegaaniset vadelma-biscoffruudut

Päivitetty: 22. marrask. 2022

Nämä vadelma-biscoffruudut ovat saaneet inspiraationsa mokkapaloista: leivoin mokkapalapohjan vaaleana ja upotin taikinaan kokonaisia vadelmia. Kuorrutus syntyy helposti karamellimaisen herkullisesta biscoff-levitteestä ja pakastekuivatuista vadelmista. Ihana ja helposti valmistuva leivonnainen tulevaan äitienpäivään ja kesän juhliin!





 

VEGAANISET VADELMA-BISCOFFRUUDUT

n. 20 cm x 30 cm kokoiseen uunivuokaan (tuplaa resepti tehdäksesi kokonainen uunipellillinen)

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Pohja

  • 150 g margariinia

  • 3 dl sokeria

  • 3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin)

  • 1 1/2 dl kasvimaitoa

  • 5 dl vehnäjauhoa

  • 1/4 dl perunajauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/4 tl suolaa

  • 200 g vadelmia (tuore tai pakaste)

Kuorrute

  • 2 1/2 dl Lotus Biscoff-levitettä

  • 1 pussi (á 15 g) pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.


Valmista pohja

  1. Sulata margariini ja mittaa se isoon kulhoon sokerin, aquafaban ja kasvimaidon kanssa. Sekoita.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, siivilöity perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

  3. Kaada kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille (n. 20 cm x 30 cm) ja ripottele päälle vadelmat. Töki niitä sormella hieman taikinan pinnan alle.


Paista

  1. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt. Pohja on kypsä, kun leivoksen reunat ovat irronneet reunoista, eikä taikinan keskelle painettuun hammastikkuun jää märkää taikinaa.

  2. Anna pohjan jäähtyä pellillä.

Viimeistele leivonnaiset

  1. Sulata Biscoff-levite mikrossa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä tasaisesti reunoille asti.

  2. Ripottele pinnalle murskattuja pakastekuivattuja vadelmia.

  3. Siirrä kylmään, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

  4. Leikkaa tarjoilupaloiksi.

Säilyvyys

  • Vadelma-biscoffruudut säilyvät hyvänä jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa noin viisi päivää. Voit myös pakastaa leivonnaiset.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 381 katselukertaa10 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page