top of page

Mustikkapannukakut hapanjuureen

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Kuohkeita, pehmeitä ja luonnollisesti makeutettuja: nämä hapanjuureen tehdyt mustikkapannukakut ovat terveellinen ja täyttävä aamupala. Hapanjuureen tehtynä ne ovat myös eritysen helppoja: taikina sekoitetaan illalla ja pannukakut paistetaan aamulla. Tämä pannukakkutaikina on sokeriton, eikä sisällä lisättyä rasvaa - kaiken lisäksi paistaminenkin onnistuu ilman rasvaa niin halutessasi.



Hapanjuuri sopii loistavasti muuhunkin kuin leipien leivontaan. Ja jos juurileivonta on sinulle vielä uutta, pannukakut ovat helppo tapa tutustua juuren käyttöön onnistuneesti. Itse käytän pannukakkuihinkin ruokittua, aktiivista juurta, ja suosittelen samaa sinulle. Aktiiviseen juureen tehtynä pannukakuissa on pehmeämpi ja miedompi maku kuin ruokkimattomassa, joissa maku on happamampi.



Meillä pannukakkuja syödään aamupalaksi monta kertaa viikossa. Toivon sinunkin saavan näistä mukavaa vaihtelua aamupalapöytään! Pannukakut voi paistaa myös ennakkoon ja lämmittää ennen syöntiä mikrossa. Minä teen välillä myös isoja pannukakkusatseja ja laitan niitä pakkaseen, jolloin pannukakkuja on helppo ottaa pitkin viikkoa syötäväksi.



Kurkkaa reseptin lopusta vinkit kuinka tehdä näistä pannukakuista vauvoillekin sopivia!


 

VEGAANISET HAPANJUURIPANNUKAKUT n. 30 pientä pannukakkua

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet

  • 250 g (n. 2 1/2 dl ) aktiivista hapanjuurta

  • 3 dl kasvimaitoa*

  • 1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tähän reseptiin)

  • 1 ruskeapilkullinen banaani muussattuna

  • 180 g jauhoja (oma suosikkini: 90 g kaurajauhoja + 90 g spelttijauhoja tai 90 g vehnäjauhoja ja 90 g spelttijauhoja)

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 1 tl suolaa*

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 3 dl mustikoita + 1 rkl jauhoja

Ohje


Huom! Valmista pannukakkutaikina mielellään edellisenä päivänä tai ainakin useampi tunti ennen pannukakkujen paistamista. Voit esimerkiksi sekoittaa taikinan illalla ja paistaa pannukakut aamulla aamupalaksi.

Sekoita taikina

  1. Mittaa hapanjuuri, kasvimaito, aquafaba, muussattu banaani, jauhot ja vanilja isoon kulhoon.

  2. Sekoita tasaiseksi. Peitä liinalla tai kelmulla ja jätä huoneenlämpöön, kunnes taikina on ruvennut selkeästi kuplimaan. Mielellään useampi tunti/yön yli.


Paista pannukakut

  1. Lisää taikinaan suola, leivinjauhe ja ruokasooda ennen paistamista. Sekoita.

  2. Jos käytät taikinaan jäisiä mustikoita, ripottele niihin ruokalusikallinen jauhoja, sekoita ja lisää taikinaan. Kääntele sekaisin.

  3. Paista pannukakut kuumennetulla pannulla keskilämmöllä. Paistaminen onnistuu pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa, itse paistan pannukakut aina tällä tapaa. Jos käytät valurautapannua tai muuta pinnoittamatonta pannua, paistorasva (margariini, öljy) voi olla tarpeen.

  4. Tarjoa pannukakut lempitäytteidesi kanssa - minulle ne ovat vaahterasiirappi ja reilusti lisää mustikoita.


VINKKI: Voit korvata reseptin mustikat myös esimerkiksi tummasuklaahipuilla ja tehdä suklaahippupannukakkuja.


Baby vegenda - leivo lapselle


Jos haluat tehdä näitä pannukakkuja alle 1-vuotiaalle lapselle, katso raaka-aineluettelon tähdellä merkityt kohdat ja tee seuraavat muutokset:

  • Valitse kasvimaito, jota ei ole vitaminoitu

  • Jätä reseptistä suola pois


Säilyvyys

  • Pannukakut säilyvät hyvinä jääkaapissa ainakin 5 vuorokautta.

  • Kestävät myös pakastuksen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

598 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page