top of page

Vegaaniset keksileivokset lapsille

Päivitetty: 14. tammik. 2023

Vähäsokeriset, vegaaniset keksileivokset ovat ihana juhlatarjottava vauvoille ja taaperoille! Leivokset kootaan kaupan valmiista keksipaketista, ja muutamassa tunnissa kookoskerma ja marjasose pehmittävät keksit lusikoitavaksi leivokseksi. Tämä on helppo ja vaivaton resepti niitä hetkiä varten, kun haluat hemmotella perheen pienimpiä.Raaka-aineiden korvaaminen:

Voit halutessasi muokata reseptiä vastaamaan syöjien omia makumieltäymyksiä. Tämä resepti on kuvanmukainen kesäinen ja marjainen versio marjasoseella ja tuoreilla marjoilla.


Kookoskermavaahdon korvaaminen:

Oatly iMat Visp on sokeriton vaihtoehto kookosvispille, ja kaupan muut kasvivispit sopivat myös tarkoitukseen, mikäli pieni määrä sokeria ei haittaa. Itse valitsin kookoskerman sen luonnollisuuden ja vaahdon pitkään hyvänä pysymisen takia.


Keksien korvaaminen:

Organix Baby Biscuits-keksejä löytyy lähes joka marketista ja ne sopivat pakkauksen mukaan lapsille 10 kk eteenpäin. Keksit ovat makeutettu mehutiivisteillä, mutta lisättyä sokeria niissä ei ole. Ne ovat renkaan mallisia ja niistä saa koottua kauniit leivokset, mutta jos löydät muita lapsille sopivia keksejä, voit totta kai korvata keksit.


Soseen korvaaminen:

Valitse makusi mukaan sokeriton hedelmä- tai marjasose, ja valitse päälle tulevat koristehedelmät tai -marjat sen mukaan. 

VÄHÄSOKERISET VEGAANISET KEKSILEIVOKSET

3 leivosta

soveltuu lapsille 10 kk iästä eteenpäin

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Huom!

Kookosmaidon tulee jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen vatkaamista, ja valmiiden leivosten tulee tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Aloita valmistelut siis ajoissa!

Raaka-aineet

 • 1 pkt (9 keksiä) Organix Baby Biscuits- keksejä (keksit ovat makeutettu mehutiivisteillä, mutta ne eivät sisällä lisättyä valkoista sokeria)

 • 1 prk täysrasvaista kookosmaitoa

 • 1/2 tl vanilja-aromia

 • 3 rkl marjasosetta (ilman lisättyä sokeria, kaupan lastenruokahyllyillä on hyvä valikoima)


Koristeluun

 • tuoreita marjoja tai hedelmiä

 • yrttejä ja syötäviä kukkia


Ohje


Esivalmistele

 1. Laita kookosmaitopurkki jääkaappiin kovettumaan päivä ennen leipomista.


Vatkaa kookoskerma

 1. Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi kovettunut osa kulhoon. 3 leivokseen riittää noin puolet kookosmaidon kovettuneesta osasta.

 2. Vatkaa kovettunut osa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta vanilja-aromilla ja siirrä pursotuspussiin.


Kokoa leivokset

 1. Aseta keksi tarjoilukulholle, levitä sen päälle noin teelusikallinen marjasosetta ja pursota päälle rengas kookoskermaa.

 2. Aseta päälle toinen keksi, toinen kerros marjasosetta ja kermaa. Toista kunnes saat kolme 3-kerroksista keksileivosta.

 3. Täytä keksien sisällä oleva kolo marjoilla, ja koristele päällimäinen kerros marjoilla, yrteillä ja kukilla.

 4. Laita leivokset jääkaappiin tekeytymään. Ne pehmenevät muutamassa tunnissa lusikoitaviksi, mutta voit hyvin valmistaa ne myös päivää ennen tarjoilua.


Vinkki!

Käytä loput kookosmaidosta ruoanlaittoon, leivontaan tai smoothieen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

92 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page