Unelmanpehmeiden pullien sisään on leivottu kurpitsaa, pekaanipähkinöitä, fariinisokeria ja piparkakkumaustetta. Vastaa rehellisesti, keksitkö heti mitään parempaa? Varsinkaan sen jälkeen, kun vielä lämpimät pullat on voideltu vaahterasiirapilla makeutetulla tuorejuustolla!
Leivoin näitä pullia tämän syksyn aikana pariin otteeseen, ja söin pullia surutta niin jälkiruoaksi kuin aamupalaksikin. Ei ole mitään suloisempaa kuin keittää aamulla iso kuppi kahvia ja nauttia sen kanssa tahmeaa pullaa!
Pullat maistuvat ihanilta lämpiminä, hetki sitten uunista tulleina. Ne säilyvät myös loistavasti jääkaapissa ja pysyvät monta päivää mehevinä, kunhan peität vuoan tiiviisti kannella tai kelmulla.
KURPITSA-PEKAANIKIERREPULLAT
12 pullaa / 1 vuoka
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Taikina
1 dl kurpitsapyreetä (kaupan valmista tai kotitekoista)
1 1/2 dl kookosmaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl pehmeää margariinia
Kurpitsatäyte
2 dl kurpitsapyreetä
1/2 dl margariinia
1/2 dl fariinisokeria
2 tl piparkakkumaustetta
100 g / 2 dl pekaanipähkinöitä
Tuorejuustokuorrute
150 g kasviperäistä tuorejuustoa (käytin 1 paketin Oatlyn påMackania)
3 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljajauhetta tai 1 tl vanilja-aromia
Valmista pullataikina
Lämmitä kurpitsapyree ja kookosmaito kädenlämpöiseksi.
Sekoita hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet vehnäjauhoista taikinaan.
Lisää pehmeä margariini ja loput jauhoista.
Alusta taikinaa joko käsin tai koneella, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kauniisti kulhon reunoilta. (Minä leivon pullataikinan aina koneella ja vaivaan sitä 5-8 minuuttia.)
Peitä taikinakulho liinalla ja jätä lepäämään 10-15 minuutiksi.
Valmista kurpitsatäyte
Sulata margariini ja sekoita se kurpitsapyreen, fariinisokerin ja piparkakkupmausteen kanssa sekaisin.
Pilko pekaanipähkinät pieneksi murskaksi ja sekoita joukkoon.
Muotoile & kohota pullat
Voitele uuninkestävä vuoka, kooltaan noin 20 cm x 30 cm.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle alustalle ja kaulaa noin 30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi.
Levitä kurpitsatäyte tasaisesti taikinalevyn päälle.
Rullaa taikina pitkäksi pötköksi korvapuustin tapaan.
Leikkaa taikinarulla 12 yhtä suureen palaan.
Nosta pullat voideltuun vuokaan vieri viereen.
Peittele liinalla ja jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi, 45-60 minuutiksi. Lämmitä uuni kohoamisajan loppupuolella.
Paista pullat
Paista kohonneita pullia 175 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Valmista tuorejuustokuorrute
Sekoita tuorejuustoon vaaheterasiirappi ja vanilja ja levitä kuorrute hieman jäähtyneiden, mutta vielä lämpimien pullien päällä.
Säilyvyys
Nauti pullat mielellään lämpiminä!
Ylijääneet pullat säilyvät mehevinä jääkaapissa tiiviisti pakattuna muutaman päivän ajan.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments