top of page

Vegaaniset Marianne-laskiaispullat

Päivitetty: 13. helmik. 2023

Mariannekermalla ja vadelmahillolla täytetyt pehmeät laskiaispullat ovat mukava pieni irrottelu laskiaispullasesonkiin! Leivoin näitä pullia ensimmäistä kertaa viisi vuotta sitten, ja siitä lähtien niitä on leivottu meidän taloudessa aina perinteisten laskiaispullien ohella helmikuussa.



Jos murskaat itse Marianne-karkit, varo jauhamasta niitä liian sileäksi. Kerman seassa rouskuvat pienet sattumat ovat ihania!



Jos etsit lisää laskiaispullareseptejä, tsekkaa tästä perinteinen resepti:


Ja jos täyttämättömiä pullia meinaa jäädä keittiön nurkkaan kuivumaan, kokeile tätä ihanaa reseptiä:



 

VEGAANISET MARIANNE-LASKIAISPULLAT

n. 20 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Taikina

  • 1 tlk ( á 400 ml) kookosmaitoa (voit käyttää myös muuta kasvimaitoa, mutta rasvaisesta kookosmaidosta tulee ihanan pehmeät pullat)

  • 1 dl vettä

  • 50 g tuorehiivaa

  • 2 dl sokeria

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 8 g kardemummaa

  • noin 11-12 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl huoneenlämpöistä margariinia


Mariannekerma

  • 3 1/2 dl kasvivispiä (käytin Valio Oddlygood, myös Fazer Aito ja Plantin vispi ovat jämäköitä ja hyviä tähän tarkoitukseen)

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 1 rkl tomusokeria

  • 180 g Marianne Crush -rouhetta tai saman verran kuorittuja Marianne-karkkeja murskattuna esimerkiksi blenderissä, tai pakastepussin sisällä kaulinta apuna käyttäen


Lisäksi

  • vadelmahilloa


Voiteluun

  • aquafabaa (säilykekikherneiden lientä) tai muuta haluamaasi nestettä voiteluun *

  • raesokeria

  • tomusokeria


Ohje

Valmista pullataikina

  1. Valmista pullataikina. Mittaa kookosmaito ja vesi kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon, lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää valtaosa jauhoista (10-11 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.

  2. Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.

  3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna levätä 10-15 minuuttia ennen leipomista.

  4. Kun olet valmis leipomaan, kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa noin 20 osaan.

  5. Pyörittele pullat palloiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille kohoamaan liinan alle vedottomaan, lämpimään paikkaan.

  6. Anna kohota puoli tuntia - tunti.


Vinkki: Itse tykkään kohottaa pullat uunissa. Voit käyttää uunin nopeasti päällä ja sammuttaa sen hetimmiten, jolloin uuniin tulee matala lämpö, jossa hiivataikinan on hyvä kohota. Monessa uunissa voi laittaa pelkän valon päälle, jolloin lämpötila myös kohoaa. Jos kohotat pullat uunissa, muista nostaa ne työtasolle ennen kuin lämmität uunin oikeasti!


Paista pullat

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  2. Kun pullat ovat kohonneet, voitele pullat aquafaballa. Ripottele pinnalle raesokeria.

  3. Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saanet kauniin värin myös pohjasta.

  4. Nosta ritilän päälle jäähtymään.


Täytä pullat

  1. Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla, tomusokerilla ja mariannerouheella.

  2. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä hillolla ja mariannekermalla.

  3. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

*Vegaanisten pullien voiteluun käy mm. kahvi, kahvi-sokeriseos, vaniljavanukas, kaurakerma tai kasvimaito. Itse käytän mieluiten aquafabaa, jolla tulee todella kaunis väri pullan päälle.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 388 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page