top of page

Meidän vegaaniset häät

Päivitetty: 11. jouluk. 2023

Tämän postauksen kuvat on ottanut ihana Minttu Saarni, joka toimi häidemme valokuvaajana. Lämmin suositus kenelle tahansa mukavaa, ammattitaitoista valokuvaajaa etsivälle!


Minä ja Kirppu menimme naimisiin reilu kuukausi takaperin - ja voi pojat, että ne häät olivat ihanat! Häiden järjestämiseen kului paljon aikaa ja ajatusta, mutta yksi ihanimmista valmisteluista oli... rumpujen pärinää... joko arvaat?? Tät-tä-rä-rää: LEIPOMINEN!Jossain vaiheessa häitä suunnitellessa saimme loistavan ajatuksen tarjota jälkiruokabuffetin tavallisen kakkukahvin sijaan, ja toisessa käänteessä saimme aivan yhtä loistavan ajatuksen: tekisimme kaikki jälkiruoat itse! Sekä iltapalan! Wo-hoo! Saattaa kuulostaa hullun hommalta ja kenties stressaavalta työltä, mutta tiedättekö mitä? Koin että jälkiruokien valmistus oli kenties yksi vähiten stressaavista asioista häiden järjestelyssä! Suolaiset ruoat tilattiin muualta, ja siskoni ja äitini saapuivat luoksemme ennen häitä, ja äiti leipoi mustikkapiiraan sekä teki karamellipopcornin, joten työtaakka helpottui tällä tavoin huomattavasti.Jälkiruokamenumme näytti tältä:

  • marinne-tökkäyskakkua tummasuklaafrostingilla

  • valkosuklaa-mustikkapiiras

  • maapähkinävoipiiras lasissa

  • limepiiras lasissa

  • puoloffee

  • karamellipopcorn

  • omena-kaurapaistos

  • kardemummamarinoidut luumut ja kermavaahtoa


Lisäksi tarjolla oli kahvia, teetä, muutamaa karkkia sekä alkoholijuomia.Yöllä tarjosimme iltapalaksi minttukaakaobuffetin: tarjolla oli kaakaota termareissa, minttuviinapulloja vieressä, sekä kulhoissa vaahtokarkkeja, strösseleitä, suklaarouhetta ja kermavaahtoa. Leivoin iltapalalle myös peruna- ja riisikarjalanpiirakoita sekä nyhtökaura- ja kantarellipiirasta. Keittiötunteja ennen häitä kului, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista!


Ison leivonnaismäärän tekeminen juhlia varten voi olla haastavaa, mikäli hommaa ei suunnittele ennakkoon ollenkaan. Siksi suosittelen lämpimästi jonkinlaisen aikataulun tekemistä ja noudattamista, sekä selkeää to do-listaa, josta voit raksia leivoksia yli sitä mukaa, kun niitä valmistuu.Kotitiloissa ruokien kylmäsäilytys voi osoittautua haasteeksi, ja tästä syystä leipominen vaatii jonkinlaista suunnittelua ennakkoon. Minä leivoin karjalanpiirakat pakkaseen jo muutamaa viikkoa ennen häitä, tein viimeiset ostokset keskiviikkona, ja jaoin keittiötyöt torstaille sekä perjantaiaamulle. Valtaosa jälkiruoista oli sellaisia, että ne pystyi valmistamaan jo hyvissä ajoin ennen lauantain häitä, ainoastaan puoloffee kasattiin ja kermat vatkattiin hääpäivänä - ja nämä hommat hoiti tarjoilijat. Muut jälkiruoat säilöttiin meidän jääkaapissa, kylmässä varastossa sekä pari tuotetta hyvin pakattuna terassilla, sillä syysyöt olivat jo riittävän kylmiä sitä tarkoitusta varten.Tärkeintä on kuitenkin miettiä, mihin omat voimavarat riittävät, ja kuinka juhlien järjestämisen haluaa priorisoida! Tuotteiden tilaaminen konditoriasta ei sekään ole ollenkaan huono ajatus - mekin harkitsimme sitä hetken aikaa, mutta se ei lopulta tuntunut omimmalta vaihtoehdolta.Kysyin Kirpulta fiiliksiä ruokatarjoilusta nyt häiden jälkeen, ja vastaus kuului näin:


Kaikki oli hyvää, mutta mua jännitti niin paljon, etten pystynyt syömään yhtä paljon kuin tavallisesti! Jälkiruokia onneksi jo jaksoin. Lempparijälkiruoka oli maapähkinävoimousse.


Ehdin häissä jonkin verran kierrellä ja kysellä, mitä vieraat jälkkäreistä tykkäsivät, ja erään vieraankin (terkkui Mikolle!) lempparijälkkäriksi nousi maapähkinävoimousse.Kokonaisuudessaan häät olivat aivan ihanat, sellaiset, joita muistelee hymy huulilla vielä pitkään eteenpäin. Oli järjettömän ihanaa mennä naimisiin Kirpun kanssa ja ryhtyä toistemme vaimoiksi! Ja syödä kaikkia niitä jälkkäreitä illan mittaan. Reseptejä parhaimmista tullaan jakamaan täällä blogissa. Siihen asti, kuulemisiin!

459 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page